Les obres de 24 artistes donen una visió de l’art contemporani a la Marina Alta al Museu de Pego

El Museu d’Art contemporani de Pego acull des d’ahir una exposició titulada L’art a la Marina Alta, en la qual es pot contemplar les obres pictòriques de 24 artistes de la comarca. Una mostra itinerant que ha estat organitzada per l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) i la Fundació Baleària, i que compta també amb la col·laboració del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Pego. Els comissaris són Josep Antoni Ahuir, de l’IECMA i l’artista Juan Caravaca.


La mostra va ser inaugurada ahir i va reunir a Pego els i les artistes de la comarca autores i autors dels quadres. L’acte va anar de la mà de la regidora de Cultura, Laura Castellà, la directora de la Fundació Baleària, Sandra Pilato i Josep Antoni Ahuir. Els tres coincidiren a ressaltar el gran planter d’artistes que tenim a la nostra comarca i la seua qualitat. Un dels objectius de l’exposició és difondre aquest patrimoni artístic.


Explicaren que l’exposició fou una idea que sorgí arran la iniciativa de fer un calendari per al 2021 amb obres dels artistes de la Marina Alta. I, digué Josep Antoni Ahuir, el projecte continuarà en un futur pròxim amb exposicions d’obres d’autors comarcals d’altres disciplines. Escoltem a Castellà, Pilato i Ahuir en l’acte inaugural.


Entre els autors que conformen la mostra es troba el pegolí Àlex Seguí, qui exposa un quadre que porta per nom «Sense títol» fet amb barra d’oli sobre paper. I també hi exposa Javier Ruix, «Txin», artista basc establit a Pego, amb una obra que ret homenatge al seu amic Teo San José. Ahir vam poder parlar amb Txin.


L’exposició L’art a la Marina Alta romandrà al Museu d’Art Contemporani de Pego fins al 20 de novembre. L’horari de visites és de dimarts a divendres de les 17 a les 20 hores i els dissabtes de matí, des de les 10 fins a les 13:30 hores. Després recorrerà la resta de llotges culturals de les quals disposa Baleària a la comarca, a Benissa, El Verger i Pedreguer, per mig la col·laboració amb els ajuntaments.

 

729 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!