Les Festes de Moros i Cristians se celebraran del 28 de juny a l’1 de juliol de 2018

La data de celebració ha tornat a ser punt de conflicte. En esta ocasió perquè dijous 21 i divendres 22 de juny coincidix en el fi de curs escolar. Davant esta circumstància, l’Ajuntament de Pego, després de diverses converses amb la Junta Central de Moros i Cristians ha acordat que les Festes de Moros i Cristians se celebren no l’últim cap de setmana sencer de juny, com desitjaven des de la Junta, sinó el 28, 29 i 30 de juny i 1 de juliol.

Si no sou d’una filada mora o cristiana potser no teníeu ni idea, però davant el comunicat que ahir publicava l’Ajuntament de Pego, es pot deduir que les dates de celebració de les Festes de Moros i Cristians han tornat a ser font de conflicte entre l’administració local i la Junta Central. I és que recordem que des de fa un temps ençà el col·lectiu de moros i cristians està intentant fixar l’últim cap de setmana sencer de juny com a data de celebració de la festa.

En 2015 la Junta Central de Moros i Cristians reivindicava la posada en valor de la festa a Pego després que l’any anterior, el 2014, cediren moure la data de celebració dels Moros i Cristians a canvi d’algunes reivindicacions històriques com són:

1. Que la festa de Moros i Cristians tinga data fixa de celebració

2. Que al voltant d’eixa festivitat hi haja un dia de festa local

3. Que es cree una assemblea entre l’Ajuntament i les associacions festeres del poble per a organitzar el calendari festiu.

En 2017, tot i que no haja transcendit en principi cap negociació, per la publicació de facebook que publicava ahir de vesprada i que signava l’alcalde, Enrique Moll Briones, es pot deduir que hi ha tornat a haver-hi debat al voltant de la data de celebració de la festa de Moros i Cristians i que, en esta ocasió, com passara en 2014, la data s’ha hagut de moure en el calendari festiu pegolí.

Reproduïm a continuació, la publicació de l’entitat local:

moros i cristians«Davant la polèmica ocasionada per la coincidència de les dates per a les festes de Moros i Cristians, junt amb la cloenda de les classes de les escoles que:

“Després de negociar amb la Junta Central de Moros i Cristians de Pego, la qual tenia fixades les dates a l’últim cap de setmana de juny, s’ha arribat a l’acord de canviar dites dates dels dies 21, 22, 23 i 24 de juny als dies 28, 29 i 30 de juny i 1 de juliol, havent que destacar la col·laboració de la Junta Central per fer possible aquest canvi esdevingut per una falta de comunicació amb l’Ajuntament per tal d’adequar l’acabament de les classes amb les festes de Moros i Cristians.

D’aquesta manera des de l’Ajuntament volem agrair la col·laboració de la Junta Central i per extensió la de tots els moros i cristians de Pego, per a així, fer gran la festa i que tots els pegolins puguen disfrutar de la festa al 100%.”».

 

3375 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!