Les Falles tornen als carrers de Pego

Dos de les tres comissions falleres, La Font i Plaça i Natzaré, planten hui els seus monuments per a tancar així el cicle de les Falles de 2020. 


La plantà donarà inici a a celebració d’un programa atípic en unes dates atípiques per a les Falles, però, el món faller es prepara per a viure-ho amb la major intensitat possible dins de les circumstàncies. Les festes a Pego se celebraran a partir de dijous i fins al diumenge. Les comissions de La Font i Plaça i Natzaré compten amb el suport del consistori a través de la Regidoria de Falles, amb la que s’ha organitzat el programa d’actes reduït, consensuat, que ha detallat el regidor de Falles, Juan José Arbona.


I és que tal com s’ha establit en les diferents reunions mantingudes entre la Conselleria de Sanitat i la Junta Central Fallera, la programació ha estat adaptada a l’actual situació sanitària, determinada per l’evolució de la pandèmia de la covid-19.


Això significa que no hi haurà cap acte multitudinari i que s’ha de respectar en tot moment les normes quant a l’ús de la mascareta, la distància social i els aforaments. Per tal de garantir que es complisca les mesures preventives, les Forces de Seguretat intensificaran els controls de carpes, botellons i festes no autoritzades.


La consellera de Justícia, Gabriela Bravo informava ahir que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, en col·laboració amb les Policies Locals dels 18 municipis que celebren festes falleres a la Comunitat Valenciana, incrementaran els efectius i els controls per a assegurar que es compleix les mesures de seguretat anticovid.


Gabriela Bravo mantenia ahir una reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, representants dels 18 municipis on se celebra les Falles, així com comandaments les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, en la qual es coordinava el dispositiu de seguretat.

Bravo va recalcar que tant la Policia Nacional, Guàrdia Civil com de la Policia adscrita a la Generalitat estaran “especialment vigilants” per a evitar “que la festa es trasllade a altres llocs fora de les normes” en referència als botellons, la proliferació dels quals “preocupa a tothom”. La consellera ha assegurat que s’ha alertat els ajuntaments perquè “actuen de manera preventiva per a evitar aqueixes concentracions”.


A la Marina Alta només hi haurà festes falleres a Pego i les comissions que han decidit dur a terme els actes en aquest mes de setembre han estat la Font i Plaça i Natzaré. La comissió de la falla Convent acordà esperar a poder tornar a celebrar les falles amb normalitat a març de 2022. La seua presidenta, Remei Rodríguez, ha explica els motius.

 

945 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!