El PGOU, l’Afganistan, els abocaments il·legals a la Marjal i altres assumptes del ple

Ahir se celebrà a l’Ajuntament de Pego el ple ordinari del mes de setembre, de manera presencial i amb les absències de la regidora de Ciutadans, Alicia Siscar, i de Conxa del Ruste en les files de Compromís.

En l’ordre del dia hi havia només una proposta a debatre, presentada per Ciudadanos, en què demanava un nou Pla General d’Ordenació Urbana per a Pego. La moció va ser rebutjada en no rebre més que dos vots a favor, els regidors de Compromís Àngel Oltra i Edu Alcina. El mateix regidor de Ciudadanos que presentava la moció, Simón Ortolà, es va abstindre.

També votaren abstenció la portaveu de Compromís, Anna Sastre i el seu company de grup Víctor Climent, a més dels tres regidors del PP. En aquesta situació, amb només dos vots a favor, els vots determinants van ser els set del PSPV-PSOE en contra de la moció.

Simón Ortolà opina que el Pla General actual, aprovat al 1999, està obsolet i defensa que s’ha de redactar un nou per tal de definir el futur urbanístic i econòmic del municipi. A més, a més, recordà que tots els partits inclogueren la redacció d’un nou PGOU en els seus programes electorals de les darreres eleccions municipals.

Els populars demanaren que la proposta de Ciudadanos quedara damunt la taula. Ferran Gonzàlez, portaveu del PP de Pego.

Compromís es va mostrar favorable a la moció per considerar que s’ha de fer un nou Pla General d’Ordenació Urbana que assente les bases del futur de Pego. Però, plantejà dues esmenes a la moció de Simón Ortolà, una per tal d’establir una temporització i terminis per a l’inici de la redacció del nou pla i la segona per a detallar que el PGOU s’hauria de fer per mig d’un ampli procés participatiu. Anna Sastre, portaveu de Compromís.

D’altra banda, els socialistes defensaren que el Pla General actual no està esgotat encara i que el fet de redactar-ne un de nou, a més de ser molt costós econòmicament, es pot allargar molt en el temps. Parlaren d’altres municipis de la comarca que porten més d’una dècada redactant un nou Pla. La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, afirmà que en dur a terme un nou PGOU es suspendria l’actual i això crearia un marc d’inseguretat jurídica que seria perjudicial per al sector de la construcció i frenaria les possibles inversions. 


Precisament, aquesta postura és la mateixa que manté l’Associació d’Empreses de la Construcció i Afins de Pego, qui va registrar el dimecres un escrit a l’Ajuntament, oposant-se a la moció de Ciudadanos. Hem parlat al respecte d’aquesta qüestió amb el seu president, José Ricardo Alemany.


Tant els empresaris com els socialistes han manifestat que l’associació ha presentat diferents propostes de modificacions puntuals del pla en les quals ja s’està ja treballant des de l’Ajuntament. En aquest punt, els grups de l’oposició manifestaren ahir el seu malestar per desconèixer les reunions que està mantenint l’equip de govern amb l’associació i per assabentar-se al plenari de la intenció de fer modificacions al Pla General d’Ordenació Urbana en funció de les peticions dels constructors.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL EN SUPORT AL POBLE AFGANÉS

En l’apartat de mocions d’urgència tots els grups de la corporació aprovaren una declaració institucional de suport al poble afganés, especialment, a les dones i xiquets que pateixen amb més cruesa la barbàrie del règim dictatorial talibà. L’alcalde, Enrique Moll, sigué l’encarregat de donar lectura a la declaració.

PRECS I PREGUNTES

Ja en l’apartat de precs i preguntes, es va donar contestació a preguntes plantejades en plenaris anteriors. La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, en contestar a Compromís anunciava que les obres de la biblioteca nova s’iniciaran en aquest mes de setembre. A més, a més, en resposta també a Compromís el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç reiterava una vegada més que per a l’actual equip de govern no és prioritari en aquest moment fer una ordenança que regule l’ocupació de les terrasses per part dels bars i restaurants.

D’altra banda, Compromís per Pego va fer un prec demanant a l’equip de govern que prenga mesures per a acabar amb els abocaments il·legals de vertits contaminants des de MontePego a la Marjal i, al respecte, Enrique Moll explicà que en l’última reunió de la Junta Rectora del Parc Natural es va parlar d’aquesta qüestió que preocupa molt a l’equip directiu del parc i als ajuntaments de Pego i Oliva i sobre la que estan treballant conjuntament.

La portaveu de la formació valencianista preguntà també per la tècnica que s’està emprant per a esbrossar el barranc que es troba continu a la potabilitzadora perquè Compromís assegura que la tasca s’està realitzant fent ús de herbicides. L’alcalde es va comprometre a comprovar-ho.


I finalment, l’alcalde avançà que en la pròxima reunió de la junta de portaveus l’equip de govern presentarà el seu esborrany del reglament del ple, reglament que porten reclamant tots els grups municipals des de fa mesos. La intenció, assegurà Moll, és que el document definitiu puga ser tractat i aprovat en la sessió plenària del mes d’octubre.
754 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!