Les escoles públiques pegolines a punt per començar el nou curs

La Regidoria d’Educació ha aprofitat part del període estival per millorar el condicionament de les instal·lacions de Rosalia Bondia, Carolina Sala i Ambra «per garantir la seguretat» de tota la comunitat educativa. D’altra banda, també s’ha informat que encara queden places vacants a l’escoleta ‘La Trilladora’, principalment, en la franja de 2 a 3 anys.

El proper dilluns, 11 de setembre, s’inicia el curs escolar d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional (FP) i enguany, els i les alumnes dels centres públics de primària de Pego ho faran amb algunes millores en les seues instal·lacions. I és que la Regidoria d’Educació ha aprofitat part del període estival i de vacances escolars per a «millorar el condicionament de les instal·lacions educatives amb la finalitat de garantir la seguretat dins eixos centres», indicava el regidor d’Educació, José Merí.

Entre les millores trobem que «s’han reomplit els patis de grava, s’han instal·lat nous gronxadors, s’han substitut aparell elèctrics antics per nous amb sistema led i s’han pintat alguns patis i aules», assenyalava Merí. No obstant això, el regidor d’Educació és conscient que «encara queden coses per fer». Avançava però, que «estem atents de totes les mancances que puguen haver als centres per a anar solucionant-les, sempre que siguen competència de l’Ajuntament», apuntava.

Deixava clar José Merí que la Conselleria d’Educació és la responsable de «l’entrada a Ambra, una entrada deteriorada» que presenta els seus vidres en dolentes condicions que recomanen la seua substitució. Indicava l’edil que els tècnics de Conselleria ja han visitat tres vegades el centre però «encara estem a l’espera per saber quan actuaran i si ho faran o no».

Ens detenim ara en cadascun dels tres col·legis públics per veure que és el que s’ha millorat en cadascun d’ells. A Rosalia Bondia s’han substituït els gronxadors, s’ha reomplit de grava el pati, s’ha pintat tot el pati d’Infantil i s’ha pintat l’interior d’algunes aules de Primària.

A Carolina Sala «s’han substituït els aparells elèctrics més antics per sistemes nous de baix consum que estalvien energia i disminuïxen la contaminació lumínica», també s’han plantat nous arbres, s’han pintat aules i les finestres que donen al pati d’entrada s’han macillat per evitar les filtracions d'aigua, explicava Merí, que alhora avançava que està pendent de reparació un problema que ha eixit en una de les façanes.

A Ambra també s'han substituït els aparells elèctrics per nous sistemes de baix consum, s'ha canviat l'escaiola que estava en mal estat, s'han anivellat els patis i s'han reparat els clavills que presentaven els marges. Reconeixia, però, el regidor d'Educació que «queden coses pendents per fer» com per exemple pintar la façana. Confia Merí que a finals d'any isca algun pla d'ocupació amb el que es puguen contractar pintors i obrers per dur a terme este tipus de feines. També s'està pendent de substituir els bancs distribuïts per l'exterior del centre perquè estan deteriorats pels anys.

Hi destacava José Merí que, tot i que semblaren tancats els centres educatius públics de Primària de la localitat, estos han tingut activitat a principi i a mitjans d'estiu, ja que informava que des del 15 d'agost han estat netejant-se a fons perquè, en entrar els equips directius, se'ls trobaren a punt per començar el curs escolar en condicions òptimes el proper 11 de setembre.

D'altra banda, també s'ha informat que encara queden places vacants a l'escoleta 'La Trilladora', principalment, en la franja de 2 a 3 anys. Concretament queda una plaça vacant en la franja d'edat d'1 a 2 anys i 10 places vacants en la franja d'edat de 2 a 3 anys. Les famílies que estiguen interessades en obtindre una d'eixes places, poden passar per l'escoleta 'La Trilladora' de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14h. Per a obtenir tota la informació que necessiten i realitzar la matrícula.


1744 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!