Les escoles de Pego es troben en un llistat amb més de 400 col·legis que presenten necessitats de manteniment

La conselleria d’Educació ha elaborat tres llistats per establir, «amb uns criteris clars i objectius», «totes les necessitats d’infraestructures educatives que hi ha», ja que s’han trobat amb què «dels 1.400 centres de tot el país, més de 700 necessiten algun tipus de reforma».
Aprofitant la presència del conseller d’Educació a Pego amb motiu de la Crosta de Compromís, Ràdio Pego va preguntar-li per quan s’abordaran des de la Conselleria les reformes que necessiten els col·legis de Pego. Vicent Marzà no va posar data, però va explicar que «dels 1.400 centres de tot el país, més de 700 necessiten algun tipus de reforma», el que representa més del 50% del total que, ressaltava Marzà, «han estat deixats a la seua sort i no tenen cap tipus de manteniment respecte al que deuria d’haver assumit la Conselleria».

Davant esta realitat, el nou equip al capdavant de la Conselleria d’Educació, dirigit per Vicent Marzà, ha establert, explicava el conseller «uns criteris clars i objectius. Transparents per a tot el món per a poder incidir en totes les necessitats d’infraestructures educatives que hi ha».

Per a fer-ho han elaborat tres llistats. El primer dedicat a grans infraestructures, és a dir, a escoles noves o reformes integrals en escoles que estan desfetes. En este cas han detectat 124 centres. El segon llistat té la pretensió d’acabar amb els barracons i hi ha 116 escoles en esta situació. Les actuacions en este llistat s’han ordenat per criteri de percentatge de barracons respecte al total d’aules, explicava Marzà. El tercer llistat inclou tots aquells centres educatius amb «necessitats que detecten els ajuntaments», aquelles escoles «que tenen falta d’un manteniment un poc més puntual». En este cas es troben més de 400 escoles, per tant és el grup més nombrós i és on s’inclouen les escoles pegolines.

Les actuacions del tercer llistat es faran en paral·lel a la dels altres dos, segons assenyalava el conseller d’Educació que explicava que des de la Conselleria ja s’ha demanat als ajuntaments que «determinen les necessitats» i estes «ja les tenim». Una vegada els tècnics passen la inspecció i determinen com s’ha d’actuar tècnicament començaran a actuar. No posava data, però, el conseller.

Però incidia en el fet que «els tècnics ja estan revisant i anirem actuant des de ja». De fet, al CEIP Ambra que és el que presenta els problemes més greus, els tècnics ja han fet la inspecció després d’una polèmica arrel de la publicació d’un article en un diari comarcal.

Pel que fa als sobrecostos de Ciegsa que estan en mans de la fiscalia i que a Pego afectarien, segons denuncia Compromís, a la construcció de l’IES Enric Valor i al CEIP Carolina Sala, Vicent Marzà recordava que «el primer que vam fer va ser, l’Informe d’Intervenció que apunta a sobrecostos […] el vam portar a la fiscalia. Hem col·laborat amb la justícia quan van registrar la seua de Ciegsa i ara estem mirant de reorganitzar eixe servei». I és que, apuntava el conseller d’Educació que, «no té cap sentit que Ciegsa tinga 32 treballadors i el servei d’Infraestructures de la Conselleria només tinga 5 arquitectes per a tot el país». Així mateix, ressaltava que això venia donat perquè «a Ciegsa es produïa un control polític […] i nosaltres el que volem és el contrari i més eficiència».

L’Informe d’Intervenció calcula que els sobrecostos de Ciegsa superen els 1.000 milions d’euros. Des de la Conselleria d’Educació afirmava Vicent Marzà, «estem demanant que els diners es retornen els que ens han robat […] i els que miraven cap a un altre costat que donen explicacions a la ciutadania».

922 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!