Les banderes de l’Ajuntament de Pego onejaran a mig pal el proper 3 de juliol de 2013

En senyal de dol per les 43 víctimes mortals i 47 ferits greus de l’accident ocorregut fa 7 anys al metro de València. Per unanimitat s’apropava que es torne a crear la comissió d’investigació perquè investigue les causes del descarrilament del metro.
Hui, 3 de maig i, com cada 3 de mes -siga quin siga- els familiars i les víctimes del metro més greu ocorregut a Espanya el 3 de juliol de 2006, es concentren a la plaça de la Mare de Déu de València per demanar una investigació transparent i responsabilitats a la Generalitat. Este mes de maig, amb un nou impuls, després de l’emissió del programa de la Sexta, ‘Salvados’, i d’altres vídeos emessos per la pròpia plataforma de víctimes del metro de València que denuncien la manipulació de proves i testimonis.

En esta actualitat, el Bloc-Compromís de Pego presentava ahir dijous al plenari ordinari una moció en la que demanava que l’Ajuntament recorde, cada 3 de juliol, la trajèdia amb un acte institucional i permanent. Així mateix, el ple demana al President de la Generalitat “que es torne a crear la comissió d’investigació que aclarisca les causes de l’accident del metro ocorregut a la ciutat de València en 2006”, amb 43 víctimes mortals i 47 ferides greus.

Conxa del Ruste, portaveu del Bloc-Compromís, llegia la moció que, entre d’altres coses, recorda que “la societat valenciana s’ha trobat amb el silenci i el consegüent oblit.”. És per això, perquè queden molts buits sense aclarir i noves proves que apunten a manipulació de proves,que la moció aposta per una nova investigació dels fets, perquè, especifica “la velocitat a la que anava el tren, el mal estat de les vies, les deficiències tècniques dels trens, les mesures de seguretat instal·lades a altres línies de metro que no estaven en la línia 1, les reiterades denúncies dels sindicats sobre la perillositat d’aquell tram, els descarrilaments previs que es van ocultar o les finestres mal segellades; no semblen haver estat motiu suficient perquè s’encetara un procés polític i judicial que explicara en claredat els fets i es depuraren les responsabilitats que pertocaren. Per si fora poc, la comissió parlamentària va quedar desdibuixada pel fet que s’ha conegut ara, que totes les persones que hi van comparèixer, havien estat alliçonades per una empresa de comunicació”.




Des del PSPV es manifestaven d’acord. No obstant això, el seu portaveu, Enrique Moll, dubtava d’institucionalitzar un acte en record i argumentava que “hi ha altres actes també significatius que no es recorden”. Tot i això es mostrava a favor de recolzar la moció perquè “és lamentable que les causes de l’accident no hageun estat resoltes pels representants polítics”. També lamentava l’actitud del president de les Corts, Juan Cotino durant el programa de televisió citat.

També es mostraven a favor des de Ciutadans de Pego. Alicia Siscar, però, cridava l’atenció sobre el terme usat per resumir la moció per la portaveu del Bloc-Compromís, “actuacions mafioses”, perquè, assegurava Siscar “això ho ha de decidir a qui li corresponga”. Si que creu la seua formació que “es deuria aclarir el tema perquè són 43 morts i 47 ferits i molta gent afectada”. Pel que fa a l’acte institucional, Ciutadans de Pego proposava baixar les banderes a mig pal en senyal de dol.




També el PP recolzava la moció, sumant-se al comentari del PSPV sobre l’acte institucional. Així mateix, coincidia amb Ciutadans de Pego en la utilització del terme usat per Conxa del Ruste “actuacions mafioses” perquè “no ho són mentre no es demostre”.

Conxa del Ruste acceptava la idea de Ciutadans de Pego, de deixar a mig pal les banderes el 3 de juliol. Així mateix, assumia que la terminologia no fos acceptada per la resta i que, efectivament, si són mafioses o no les actuacions ho haurà de decidir la justícia.
579 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!