Les AMPA es manifesten contra les retallades del Consell en educació divendres de Carnestoltes

Amb cassolada inclosa. A les 17h., eixiran des dels centres educatius públics –escoles i institut- de Pego per a confluir a la Plaça de l’Ajuntament amb pancartes en contra de les retallades i altres elements identificadors de la lluita contra el retrocés en l’educació pública.
La decisió dels col•legis públics de Pego de no celebrar enguany Divendres de Carnestoltes, per totes les retallades que estan afectant a l’educació pública, va fer botar ampolles entre els pares i les mares perquè no entenien massa bé el per què d’aquesta decisió. No obstant, després d’haver-se reunit diverses vegades les distintes directives amb les AMPA es va arribar a un acord conjunt. Que hui, divendres 17 de febrer de 2012 no hi haurà Carnestoltes Infantil. Aquest serà substituït per una manifestació-concentració “en contra de les retallades que estan fent-li a l’educació”, com explicava la portaveu de les AMPA i presidenta de l’AMPA d’Ambra, Eva Dominguis. La finalitat, “donar la veu d’alarma perquè el que està passant és greu i afecta a l’educació dels nostres fills”, recordava Dominguis.

A les 17h., s’eixirà des de cada centre educatiu públic de Pego –i amb això volem dir les tres escoles públiques, Ambra, Rosalia Bondia i Carolina Sala i l’IES Enric Valor- per a confluir a la Plaça de l’Ajuntament. La portaveu de les AMPA ressaltava que “anem a fer molt de soroll per a què se’ns senta” i és que han decidit fer una cassolada “perquè la gent veja que estem en contra del que està passant i cridar l’atenció de tots”.

Deixava clar Eva Dominguis que “no és una substitució del Carnestoltes, sinó que realment es tracta d’una manifestació el que passa és que ha coincidit eixe dia”.

Eva Dominguis, explicava que, en la base d’aquesta protesta es troba el fet que les AMPA estan en contra “de les retallades en personal docent perquè apostem per programes de desdoblament i no per aules massificades”, “de les retallades en la inversió general a les escoles perquè volem unes instal•lacions adequades i material didàctic que faça possible una educació de qualitat” i estan en contra “de les retallades en el bo-llibre perquè volem una educació accessible per a tots i totes i amb igualtat d’oportunitats”.

La presidenta de l’AMPA d’Ambra explicava que “els mestres m’han transmès una gran preocupació pels nostres fills i també he vist una gran preocupació per l’educació dels nostres fills i pense que tot açò s’ha de valorar”. Respecte a les retallades, les AMPA van a fer aquesta vesprada el que està en les seues mans, “queixar-nos i procurar que no passe, que no tornem a l’educació d’abans. Que no es tornen a massificar les aules […] i aconseguir una educació pública i de qualitat i per a això la conselleria s’hauria d’involucrar més” i és que recordava Eva Dominguis “l’educació pública és l’única que pot garantir l’accés de tots sense discriminar ni sexe, ni raça, ni condició econòmica”.

Davant aquesta futura manifestació-concentració en contra de les retallades que està patint l’educació pública per part del Consell, convocada per les AMPA dels centres educatius públics de Pego, la seua portaveu convidava a tota la societat pegolina a sumar-se “perquè ens afecta a tots […] ja que els xiquets són el futur i s’han de cuidar molt i se’ls ha d’ajudar en tot”.

El director del Col•legi Públic Carolina Sala demanava als pares i les mares que reflexionen “que l’educació avui en dia arriba a tots […] i que estan carregant-se eixe dret a l’estudi perquè a base de tant de retallar recursos al final només podrà estudiar qui s’ho puga pagar”. La directora del Col•legi Públic Ambra informava que s’estan organitzant autobusos per a acudir a la manifestació convocada pels sindicats per al dissabte, 25 de febrer. La directora del Col•legi Públic Rosalia Bondia manifestava que la manifestació d’aquesta vesprada és més bé simbòlica “perquè que anem davant de l’Ajuntament no implica que l’Ajuntament tinga culpa de res”, sinó que es va perquè la gent del poble se n’adone del que està passant.
623 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!