“Llum, passió, cultura heretada de les nostres mares” en el plat de la primera fase del Bocuse d’Or

És el que va avançar dimecres passat, en la presentació oficial de la candidatura espanyola a l’esdeveniment gastronòmic més important del món, el Millor Cuiner d’Espanya 2011, el pegolí Evarist Miralles. La consellera de Turisme, Cultura i Esports, Lola Johnson va declarar que “és un veritable honor que el pròxim mes de març un formador de la nostra Xarxa de CdT´s siga l’ambaixador de la gastronomia espanyola a Brussel•les”. A l’acte de presentació van assistir les regidores de Creama, Comerç i Turisme, Pepa Sendra i d’Educació i Cultura, Alicia Siscar.
Per primera vegada, en la història gastronòmica del Bocuse d’Or, un cuiner valencià, el pegolí Evarist Miralles, representarà Espanya en el certamen més prestigiós de la cuina. Dimecres es va dur a terme la presentació oficial de la candidatura espanyola a aqueix esdeveniment. En ella la consellera de Turisme, Cultura i Esports, Lola Johnson va declarar que “és un veritable honor que el pròxim mes de març un formador de la nostra Xarxa de CdT´s siga l’ambaixador de la gastronomia espanyola a Brussel•les”. I és que Evarist Miralles és formador en el CdT de la Safor des de fa molts anys. Sobre el mateix, Johnson va destacar que “gràcies a l’esforç i treball de cuiners com Miralles, la gastronomia de la Comunitat Valenciana s’ha convertit en un important reclam turístic”.

La consellera va informar que “en 2011, un de cada dos residents a Espanya va gaudir d’activitats gastronòmiques en els seus viatges per la nostra terra i, per al 30% dels estrangers que ens van visitar, va ser motiu decisiu en l’elecció del destí”.

Durant la presentació de la candidatura espanyola al Bocuse d’Or Europeu 2012 es va recordar que aquest certamen és l’esdeveniment gastronòmic més important del món el que provoca que l’entrenament dels candidats, el pegolí Evarist Miralles i Carlos Monsonís, siga continuu i molt intens. Des de fa mesos estan entrenant “molt dur” per a l’esdeveniment. Ho fan en una cuina idèntica a la què es trobaran a Brussel•les, en jornades de treball que superen les 12 hores. Malgrat aqueix esforç va assegurar el cuiner nascut a Pego que en cada entrenament hi ha “il•lusió, treball, esforç i responsabilitat amb la gastronomia espanyola”.

Evarist Miralles comptarà, en l’equip que enguany afronte el Bocuse d’Or, amb un capità, Paco Roncero, un entrenador, Ricard Camarena i un ajudant, Carlos Monsonís. A més, com a col•laboradors i assessors de la selecció espanyola estan: Susi Díaz, Paco Torreblanca, Quique Dacosta, Martín Berasategui, Pedro Subijana, José Hoyos Selvi, Kristian Lutaud, Daniel García, Kiko Moya i Raúl Barruguet.

Durant la presentació oficial d’aquest equip que agrupa als millors cuiners espanyols, Evarist Miralles no va voler desvelar quin plat portarà a la primera fase del campionat, que començarà a Brussel•les el pròxim 21 de març, encara que sí que va avançar que estarà ple “mediterrani”, ple de “llum, passió, cultura heretada de les nostres mares i de tècniques dels grans cuiners espanyols”, i que apostarà per “els productes autòctons”. El cuiner pegolí va advertir que “podem estar dalt de tot o baix de tot, perquè la nostra aposta serà molt arriscada i se centrarà en la nostra identitat culinària”. Va recordar Evarist Miralles que la idea de presentar aquesta candidatura va començar fa dos anys com una “bogeria” i “una aventura personal” que l’ha dut molt, molt lluny.

Per la seua banda, l’entrenador d’Evarist Miralles i el seu ajudant, Carlos Monsonís, Ricard Camarena, va destacar el “sacrifici” d’aquestos dos cuiners i va explicar que, com a entrenador de l’equip, els dóna suport tècnic i els proporciona una perspectiva des de fora per a millorar els plats.

L’altre participant directe de l’equip espanyol, el de Borriana, Carlos Monsonís es va mostrar molt entusiasmat amb el concurs i va assegurar que “enguany és el d’Espanya, enguany ens toca, perquè ho tenim tot estudiat i milimetrat”.

A la presentació de la candidatura espanyola del Bocuse d’Or van assistir la regidora de Turisme, Creama i Comerç, Pepa Sendra i la regidora d’Educació i Cultura, Alicia Siscar, en representació de l’Ajuntament de Pego. Recordem que la regidoria de Creama, Comerç i Turisme va realitzar, el passat 30 d’abril de 2011, un reconeixement a Evarist Miralles “pels èxits aconseguits i per haver estat guardonat com a millor cuiner d’Espanya”.
695 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!