Tot preparat perquè el Carnestoltes de Pego 2012 torne al centre urbà

Diverses zones de música i barres faran de la nit de Carnestoltes 2012 un esdeveniment ple de ritme i imaginació. Amb una seguretat que dobla la normal, la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Pego intentarà que esdevinga realitat el desig que la gent, per a gaudir de l’autèntic Carnestoltes respecte els veïnat, els carrers, les cases, els cotxes… Pego en general.
Qui passege pels centres neuràlgics de la diada de Carnestoltes avui divendres, pot veure des de primeres hores del matí, moviment de muntatge d’escenaris i altres detalls per fer que tot estiga a punt per a la nit de dissabte, 18 de febrer. I és que queden hores perquè tinga lloc la festa més popular del nostre poble, Carnestoltes.

Enguany, potser s’espera amb més expectació que els anys anteriors i és que en 2012 Carnestoltes torna als carrers del nucli urbà de Pego. Una notícia que coneixíem fa uns mesos enrere. Perquè es produisquen els mínims desperfectes a habitatges, cotxes o carrers, entre d’altres, des de les regidories de Festes i Seguretat s’ha coordinat un gran desplegament d’agents públics i privats que duplica l’habitual.

Per a donar seguretat a alguns punts “negres”, carrers que poden comportar més perill, s’ha decidit tancar-los amb tanques metàl•liques perquè la gent no tinga accés. Aquestos carrers, que disposaran de vigilància privada, es tancaran sobre les 22:00h. A partir d’aqueixa hora només tindrà accés el veïnat.

El regidor de Festes, Raül Tamarit, explicava que s’ha “habilitat una zona d’aparcament que estarà vigilat durant tot el dia –de dissabte a diumenge a les 13h.- al camp de futbol del Convent” per als propietaris dels vehicles que normalment aparquen en els carrers:

– C/ POETA LLORENTE
– PLAÇA DEL MERCAT
– C/ SANT RAFAEL (fins a Avd. Fontilles)
– C/ SANT CARLES (fins a C/ Rafael Miralles)
– C/ FILIPINES
– C/ PABLO MIRALLES
– C/ LA PAU
– AV. ALACANT
– C/ SANT FERRAN
– C/ JAUME I (fins a C/ MAR.)
– C/ MAR (fins a AV. FONTILLES).
– C/ REGUERÓ (Del Pla de la Font a Sant Bertomeu)
– C/ SANT AGUSTÍ.

A partir de les 17:00 h.. de la vesprada del dissabte estarà obert el Camp de Futbol del col•legi Sant Antoni “EL CONVENT”, que serà habilitat com a aparcament vigilat, fins a les 13:00 h. del diumenge, hora màxima per a poder retirar els vehicles.

Assenyalava Tamarit que també estaran marcades les zones d’emergències, ubicades enguany al carrer La Pau, Jaume I, Sant Rafel i Pla de la Font. L’hospital de Campanya estarà ubicat, com és habitual, al Centre de Salut.

També s’ha tingut en compte el tancament metàl•lic d’alguns carrers estrets “que eren zones negres”, en paraules textuals del regidor de Festes, “per a restringir l’accés a la gent, excepte els veïns”.

Davant totes aquestes mesures, desitjava Raül Tamarit, “que la gent vinga, que gaudisca, que s’ho passe bé, que respecte els veïns, que respecte tota la població de Pego”.

Una novetat destacada enguany és que el Carnestoltes passa de nit a diada de Carnestolte. És per això que s’estén en el temps. A conseqüència de la negativa dels col•legis a celebrar els carnestoltes divendres de vesprada –quan finalment hi haurà una manifestació-concentració contra les retallades educatives del Consell organitzada per les AMPA-, l’Ajuntament de Pego ha organitzat una cercavila infantil de Carnestoltes, a les 11h., des de la Plaça del Mercat al Passeig Cervantes on hi haurà jocs infantils. Les persones interessades, poden apuntar-se a la segona planta de l’Ajuntament de Pego. També hi haurà, a les 13h., un taller de Muixeranga a càrrec de la Muixeranga de Pego.

També hi haurà activitats programades per a la vesprada. A les 16h. s’iniciarà, oficialment, el muntatge de les barres populars a la zona que va del carrer Poeta Llorente al carrer Sant Rafel. A les 18h., la regidoria de Festes ha programat un passacarrer amb batucada que cobrirà el recorregut de la desfilada de la nit de Carnestoltes, que va, segons indicava Raül Tamarit, “des del Pla de la Font fins la Plaça del Mercat”. També hi haurà exhibició de Muixerangues a la plaça del Mercat.

Entrant en la nit, a partir de les 23:30h., diverses zones de música seran el que centren la festa. En primer lloc, a les 23:30h., està previst que comence a sonar la música amb la Zeppelin Band que estarà ubicada al Pla de la Font fins a les 3 de la matinada. A la 1 de la matinada té marcada l’eixida la gran desfilada de Carnestoltes que començarà al Pla de la Font i continuarà pel carrer Sant Agustí, Plaça de l’Ajuntament, Poeta Llorente i Plaça del Mercat. La 1 de la matinada és l’hora acordada perquè a la Plaça del Mercat comencen a sonar, alternant-se, les orquestres Crash i La Bruja. A més, la regidoria de Festes ha disposat una gran discomòbil a la Plaça de l’Ajuntament. Aquesta música sonarà fins les 6 de la matinada. També són considerades zones de música els carrers Poeta Llorente, Sant Rafel i Sant Carles. Assenyalava Tamarit que “al carrer la Pau i al carrer Sant Carles tindríem zones de menjars”.

Després de les 6 de la matinada, quan la música se silencie al poble, el protagonisme musical es trasllada a la zona de discoteques que tenen llicència fins les 9 del matí.

Informava el regidor de Festes que la gran desfilada de Carnestoltes estarà animada amb la música de l’Agrupació Musical de Pego, Ondaaratack i una batucada de Crevillent, perquè la gent puga elegir els ritmes que més se’ls acoblen.

Durant aqueixa desfilada hi haurà un jurat ben atent a les disfresses i és que enguany es recupera el premiar la millor disfressa individual amb 100 euros i la millor disfressa col•lectiva amb 150 euros.

Recordava Raül Tamarit que totes les mesures que s’adopten de seguretat és prenen perquè la nit de Carnestoltes siga el més tranquil•la possible i la gent torne l’any que ve perquè s’ho ha passat d’allò més bé.
690 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!