Les al•legacions del Cadastre es podran presentar a Suma

El nombre d’al•legacions que encara queden per presentar a Cadastre són tantes que s’han esgotat els torns. Davant d’aquesta situació la gent que encara està a temps de realitzar al•legacions, recordem que a partir del dia que es rep la notificació és té un mes per fer-ho, podrà acudir a l’oficina de Suma per deixar-la. Així mateix, l’ajuntament de Pego es personarà front a Cadastre perquè “es considera que algunes valoracions de solar no són justes”. Els torns per a presentar al•legacions al Cadastre s’han esgotat. Davant aquesta situació, totes aquelles persones que encara estiguen dins el termini per a presentar les seues al•legacions ho podran fer a l’oficina de Suma. El termini per a presentar al•legacions no és unitari ja que aquest depèn de la data de notificació. A partir del moment en què es rep aquesta notificació cadascú té un mes per presentar l’al•legació que considere necessària.

Suma funcionarà com a nexe entre la ciutadania i cadastre, allí simplement s’arreplegaran les al•legacions que es presenten i després aquestes es transmetran, via interna a cadastre. L’alcalde, Carmelo Ortolà, oferia l’ajuda de l’ajuntament per a totes aquelles persones que necessiten ajuda a l’hora d’elaborar la queixa i rectificació. D’altra banda, també informava que els formularis es poden trobar a la Cambra Agrària o al mateix consistori.

Els errors detectats fins el moment són diversos: errors en els m2; sembla ser que estan apareixent bastants casos de cases amb més m2 que els que realment es tenen. Per a què es corregisca es pot presentar una fotocòpia de cadastre del rebut anterior o un plànol amb els m2 reflectits. Altres errors venen perquè hi ha cambres que són catalogades com a habitatge, per a desmentir-ho es pot presentar una fotografia que demostre el contrari. Les alineacions és una altra errada que s’està donant més del compte.

Ortolà afirmava que les revisions cadastrals sempre són una “font de problemes i preocupació” i en aquesta ocasió s’han detectat moltes errades de valoració de solars. Aquestos en gran mesura s’han sobrevalorat. És per això l’ajuntament de Pego ha decidit personar-se front a cadastre perquè “consideren que algunes valoracions de solars no són justes”. Els preus de mercat que s’apliquen són excessius i incompleixen el que s’havia acordat.

Amb aquesta revisió cadastral es pretén, recorda Ortolà, “que cadascú pague en funció del que tinga […] que els que fins ara no pagaven, que paguen”.
638 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!