L’Aula del Tabac descobreix que hi ha al darrere d’una cigarreta

Quitrà, nicotina, monòxid de carboni i més de 200 additius químics estan en cada cigarreta que conté un paquet de tabac. Això i moltes altres coses són les que s’han explicat a l’Aula del Tabac que ha dut a Pego la Conselleria de Sanitat a través el Departament de Salut Pública de Dénia i amb la col•laboració de les regidories de Sanitat i Educació de l’Ajuntament de Pego.

P1290839Alumnes de 1r i 2n d’ESO del tots els col·legis de Pego han visitat el saló d’actes de la Casa de Cultura al llarg d’este matí per a conèixer que hi ha darrera d’una cigarreta. Han visitat l’Aula del Tabac, una activitat proposada per la Conselleria de Sanitat, dins de la política de prevenció per a la disminució del consum de tabac, que ha posat a disposició dels centres docents, a través de la direcció de Salut Pública de Dénia i amb la col•col·laboració de l’Ajuntament de Pego.

L’Aula del Tabac està formada per diversos elements que fan entenedores les explicacions que es fan al voltant de diferents aspectes del tabac: panells gràfics i mòduls experimentals, que introdueixen els escolars en la problemàtica del consum del tabac, des de la publicitat fins als efectes que produeix. Un exemple pràctic és comprovar quines són les olors que es genere a casa d’una persona fumadora i a casa d’una no fumadora i el cost per a mantindre neta una casa i l’altra. El resultat final és intuïtiu i concloent. Qui més gastarà és la persona que viu a la casa on es fuma perquè haurà d’utilitzar més productes de neteja, pintura i haurà de fer la renovació de mobles més freqüentment, ja que el fum del tabac els envelleix. Com també envelleix les persones que el consumixen.

P1290840Durant aproximadament una hora les monitores de Salut Pública expliquen al seu auditori les conseqüències que té el consum del tabac i la seua composició, entre d’altres quitrà, nicotina, monòxid de carboni i més de 200 additius químics estan en cada cigarreta que conté un paquet de tabac.

Així, s’han assabentat, per exemple, dels efectes que produïx cada component del tabac, com per exemple la nicotina, que és la que crea l’addicció d’una banda, però de l’altra pot arribar a taponar la circulació de la sang per les venes, el que pot dur a haver d’amputar algun membre del cos i també produir malformacions en els fetus o inclús produir avortaments. Els efectes del quitrà que contenen les cigarretes produïx el càncer de pulmó, entre d’altres components i efectes.

També han pogut saber que el cos necessita al voltant d’entre 10 i 15 anys per a eliminar completament els efectes que ha produït en el cos el consum de tabac.

Tall aula tabac 2

1789 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!