«El Mig Any de Moros i Cristians no defrauda»

És una de les afirmacions que es va poder escoltar dissabte passat a Pego durant la celebració del Mig Any de Moros i Cristians. Una festa que, cada vegada més, gaudixen durant tota la jornada els festers i les festeres, a les càbiles i en llocs públics. Durant el Mig Any, la Filà mora Beduines va començar a mostrar la seua fortalesa en esta cita tan important per a les filades de Moros i Cristians de Pego.

IMG-20170130-WA0003
Foto: Alicia Carbonell

Perquè l’espera fins a juny no es faça tan llarga, des de fa molts anys, els Moros i Cristians de Pego van decidir celebrar el Mig Any de la festa. I així passa cada hivern, en entrar el nou any. La cita en 2017 va ser el passat dissabte, 28 de gener. A les 12.30h., al sol d’hivern que es podia gaudir a la plaça del Mercat, moros, mores, cristians i cristianes, van començar a retrobar-se a celebrar el que tant els agrada. «Una festa molt emotiva» que fa que s’ho passen «de categoria». «Un retrobament entre totes les filades i la gent del poble», «l’equador entre festa i festa perquè no es faça tan llarga l’espera», són algunes de les impressions que van recollir per a Ràdio Pego les corresponsals especials del Mig Any de Moros i Cristians, Clàudia Folqués i Alicia Carbonell.

P1290768
Filà Capitana 2017, Beduines

En este cas, l’equador del Mig Any de Moros i Cristians de Pego és l’Entradeta que, passades les 7.30 de la vesprada, va partir de la plaça del Mercat per a acabar a les escales del passeig Cervantes. «Un moment únic», el de desfilar per als Moros i Cristians. Un moment per a, en arribar al final del trajecte, totes les filades retre els primers honors a la capitana mora 2017 i la seua filada, Leonor López Antón i la filada Beduines.

El passat 23 de setembre de 2016, la Filà Beduines celebrava una festa sorpresa per a donar a conèixer, a la persona que havia estat elegida màxima representant de la festa de Moros i Cristians, Leonor López. Ella afirmava que «ser capitana no comporta responsabilitat, sinó alegria, molta alegria perquè significa representar a la meua filà, que està plena de companyes que vull molt».

P1290838
Capitana 2017, Leonor López Antón: Beduina.

També avançava la capitana 2017, la Beduïna Leonor López, que estan preparant «un boato xulíssim. Anem a traure una cosa que no s’ha vist mai a Pego» i amb este avançament tan misteriós, animava a tot el món a eixir a veure als Moros i Cristians de Pego i a la seua filà Capitana.

La festa del Mig Any de Moros i Cristians va acabar a altes hores de la matinada amb molts banys, moltes converses i amb les ganes de què a arribe juny per tornar a desfilar i passar-s’ho bé.

3491 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!