L’Audiència dóna la raó a l’alcalde de Pego davant una denúncia de l’exedil d’Urbanisme

El regidor del PP Eduardo Siscar va demandar a Carmelo Ortolà i a Ciutadans de Pego per injúries davant unes declaracions que el vinculaven amb una promotora que demanava una indemnització de 7’4 milions d’euros a l’Ajuntament de Pego. L’Audiència Provincial d’Alacant ha desestimat definitivament dita demanda.
Ahir apareixia en els mitjans de premsa escrita comarcals una notícia a cavall entre la justícia i la campanya electoral. No es tracta del jutge Flors ni dels trages de Camps, sinó d’una denúncia per injúries feta per l’aleshores regidor d’urbanisme, el popular Eduardo Siscar, contra l’alcalde Carmelo Ortolà i el seu grup polític, Ciutadans de Pego per haver-lo vinculat, públicament, a una promotora que li reclamava a l’Ajuntament de Pego 7’4 milions d’euros d’indemnització. Els diaris informaven que L’Audiència Provincial d’Alacant havia desestimat definitivament dita demanda.

En Levante-EMV podíem llegir:

“L’Audiència Provincial d’Alacant ha desestimat el recurs presentat pel regidor del PP i aparellador de professió, Eduardo Siscar, contra la sentència que ja rebutjava la seua denúncia contra l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, i el seu grup polític, Ciutadans de Pego. Siscar va presentar la denúncia en el jutjat de Dénia al vincular-lo el partit de l’alcalde a una promotora. Eixa promotora havia perdut un contenciós contra l’Ajuntament, a qui reclamava 7,4 milions d’indemnització. Els projectes en què es va basar la demanda els firmaven un arquitecte membre de l’executiva del PP i el propi Siscar, qui és aparellador i llavors ocupava el càrrec de regidor d’Urbanisme. Ciutadans de Pego va criticar que “si estos són els que han de defendre els interessos dels pegolins, anem apanyats”. Arran d’estes declaracions, Eduardo Siscar va presentar la denúncia.

Ara l’Audiència d’Alacant ha aclarit que Ciutadans de Pego “no va fer més que ús del seu dret a la llibertat d’expressió, narrant fets i emetent dades perquè l’opinió pública i, més concretament, els futurs votants, conegueren certs fets d’indubtable interès, produïts en el municipi de Pego”.

Ciutadans de Pego va expressar la seua satisfacció ahir per la sentència. “Encara sort que, encara que lenta, la justícia arriba”.”

A Las Provincias es podia llegir:

“Era maig del 2007 i el primer edil va informar que l’Ajuntament de Pego havia guanyat un contenciós a una empresa que li reclamava dos importants indemnitzacions (7,4 milions d’euros) i que els que firmaven els projectes en què es va basar la dita demanda eren un arquitecte membre de l’executiva del PP de Pego i l’aparellador Eduardo Siscar, en aquell moment Regidor d’Urbanisme.

Ciutadans de Pego va criticar llavors que «si estos són els que han de defendre els interessos dels pegolins, anem apanyats».

La sala desestima la denúncia de Siscar al considerar que la informació donada a conèixer era certa i destaca que «el partit Polític Ciutadans de Pego no va fer més que ús del seu dret a la llibertat d’expressió, narrant fets i emetent dades perquè l’opinió pública, i, més concretament, els futurs votants, conegueren certs fets, d’indubtable interès, produïts en el municipi de Pego».”

Si anem al 23 de maig de 2007, Ràdio Pego en el seu informatiu explicava que:

“La denúncia de Ciutadans de Pego explica que Siscar i altres membres de l’executiva local del PP van redactar i van firmar un projecte urbanístic d’una empresa privada i ho van presentar a l’Ajuntament al desembre del 2004 sense tindre en compte una modificació puntual (número 1) del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) vigent des de 2002. La conseqüència podria traduir-se en una indemnització de més de 7 milions d’euros que hauria d’assumir l’Ajuntament de Pego si els tribunals així ho determinen.

En l’anterior mandat, la llavors edil d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pego i ara candidata del PP a l’alcaldia, Maite Ferrándiz, va tramitar una modificació puntual del Pla General en 2001 per a reduir el coeficient d’edificabilitat en una zona de Monte Pego i que va ser aprovada per la conselleria de manera definitiva un any més tard. No obstant, l’exedil no va comunicar el canvi en el planejament urbanístic als propietaris i afectats, segons va denunciar una empresa afectada i, per tant, es considera un defecte de forma en la tramitació.

Amb data 23 de desembre del 2004, ja en l’actual mandat, la mercantil Hira Company S.A., «la gerent de la qual és filla d’un membre del comité electoral del PP de Pego» segons CdP, presenta per registre d’entrada al consistori un projecte «redactat per l’arquitecte José Sala Sendra (membre de l’executiva del PP de Pego i coordinador d’apoderats i interventors) i per l’arquitecte tècnic Eduardo Siscar, actual regidor d’Urbanisme, en el que, aprofitant el defecte de manera que va tindre lloc en 2002, sol•liciten llicència d’obra major per a 50 apartaments en terrenys on, i per la modificació puntual, només es permetia edificar 34» .

Ciutadans de Pego afirma que «tals senyors havien de conèixer correctament el PGOU i les seues modificacions» , però no obstant, «ho presenten d’acord al PGOU anterior a la modificació puntual nombre 1» . A més, denuncien que mai es va demanar informació urbanística de tals terrenys a l’Ajuntament de Pego. En este sentit, la Junta de Govern del dia 4 de gener del 2004, on estan representats tots els grups del govern local, inclòs Eduardo Siscar, aproven comunicar a la mercantil que el projecte ha de ser modificat per a adaptar-se al Pla General.

Ciutadans de Pego afirma que una vegada la mercantil ha aconseguit presentar el projecte d’obra, Hira Company S. A. demana la responsabilitat patrimonial a l’ajuntament per no haver-li sigut notificada la modificació puntual.

L’empresa presenta un recurs de reposició contra l’acord de ple que va aprovar el canvi del PGOU i exigix a l’Ajuntament de Pego 1.412.347 euros en concepte d’indemnització pel valor de l’edificabilitat perduda acollint-se que la modificació del PGOU no se li va comunicar.

Però, a més, al març d’enguany -2007-, «l’empresa sol•licita una nova llicència d’obra, sobre una altra parcel•la de majors proporcions la qual, basant-se en el mateix fonament, genera que la mercantil sol•licite una altra indemnització a l’ajuntament per danys i perjudicis per valor de 6 milions d’euros», segons denúncia la formació política que lidera l’alcalde, Carmelo Ortolà.”

A març de 2009 l’Ajuntament de Pego coneixia la segona demanda que guanyava contra Hira Company, que li exigia al consistori una indemnització milionària.

642 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!