“La Coalició Compromís és l’única opció que té les mans lliures per a treballar a favor dels interessos del nostre país”, manifestava Enric Morera

Diputat en les Corts Valencianes per la Coalició Compromís, Secretari General del BLOC i nº1 per la candidatura de Compromís a les Corts per València. Aquestes declaracions les feia Enric Morera en la seua visita a Ràdio Pego englobada en una gira per la comarca de la Marina Alta i la Safor la setmana passada. Morera defensava la feina feta a les Corts pels quatre diputats de Compromís definint-la com “la denúncia honesta i valenta del poble valencià” en la que “hem presentat una agenda política, unes propostes per a eixir de la crisi, positives, raonables i sensates”.
La setmana passada el Secretari General del BLOC, diputat a les Corts i nº1 per la candidatura Coalició Compromís a les Corts per València, Enric Morera visitava el col•lectiu de Pego i en eixa visita s’acostava a conèixer els nous estudis de Ràdio Pego. Enric Morera aprofitava l’avinentesa per fer campanya. Entre les diferents qüestions abordades Enric Morera va deixar clar que “la Coalició Compromís és l’única opció […] que té les mans lliures per a treballar a favor dels interessos del nostre país, perquè el PP i el PSOE ja sabem que estan manats des de Madrid. En eixe sentit, nosaltres som l’oferta positiva, progressista, davant la dreta corrupta que ens governa i les polítiques de dretes del PSOE, que no són alternativa perquè per a fer el mateix que fa el PP, per a això ja està el PP”. Continuava Morera afirmant que a lluitar contra això “nosaltres hem unit tot un espai valencià de progrés a favor del País Valencià, a favor de la nostra economia, de la nostra identitat, dels nostres elements més vitals com a País Valencià perquè no ens resignem a ser una comunitat de segona, casposa, com el que ens han volgut oferir el PP i el PSOE”. Enric Morera feia “una crida a tots els progressistes de Pego, de tot el conjunt del país, per a què s’unisquen a un compromís perquè per a imitar al PP, ja està el PSOE, però per a fer una alternativa progressista, valenciana, clarament amb el valor de les esquerres, per a això està Compromís”.

La barrera electoral valenciana és la més alta de l’Estat Espanyol havent de superar el 5% del total de vots emesos per tal d’obtenir representació política a les Corts Valencianes. La barrera electoral per a tenir representació al Congrés dels Diputats és del 3%. Aquest fet diferenciador, fa que partits com els que formen la Coalició Compromís s’hagen hagut d’unir per a poder intentar optar a superar eixa alta barrera electoral. La barrera electoral està recorreguda, però sembla que encara s’aplicarà en aquestes eleccions, com també va ocórrer en les anteriors. Sobre aquesta qüestió el Secretari General del BLOC i nº1 per la Coalició Compromís a València, Enric Morera, afirmava que “ja sabem que el PP i el PSOE ens posen totes les barreres del món per a invisibilitzar-nos, per a obviar-nos, per a tancar el que és la representació clara del nostre poble i posen totes les barreres possibles, en tots els seus mitjans”. Assevera Morera que “ells només treballen que per a anul•lar el nostre poble” i assenyalava que, no obstant, “hi ha un poble que ha dit prou, que s’ha indignat i que vol fer les coses de forma positiva per a superar aquesta gravíssima crisi econòmica que ells han creat.” Definia Morera Compromís com “la rebel•lia ciutadana, cívica i pacífica, per a dir que hi ha prou, per a crear un nou model productiu, per a recuperar la democràcia per als ciutadans, en austeritat, en transparència, amb rigor, i per a defensar l’orgull del nostre poble davant uns partits que ens volen ofegar com a poble”.

El nº1 de la Coalició Compromís per València a les Corts manifestava que Coalició Compromís el que vol és que “les diputacions s’acaben” argumentant que “per a eixir de la crisi necessitem reduir administració inútil”, puntualitzant que “això no vol dir reduir funcionaris que fan un bon treball”. Enric Morera explicava que Coalició Compromís respecte a aquest tema defensa “un estat autonòmic, no unes províncies”. Assegura Morera que tota la tasca que fan les diputacions “es pot fer des d’una Generalitat prestigiada, no amb el President dèbil i imputat que tenim, Camps, sinó, amb una Generalitat Valenciana que defense els nostres interessos davant el poder central, cosa que ara no es fa”.

Units a les ajudes de les diputacions trobem els pobles menuts i mitjans, davant la idea de suprimir eixes institucions provincials, va annex, segons el diputat de Coalició Compromís, que “els pobles menuts i els grans han de buscar un model de finançament estable, digne, no el que tenim ara i que la Generalitat hauria d’assumir les competències en quant a plans d’inversió als municipis que ara tenen les diputacions”. Així mateix, defensava Morera que “la Generalitat no pot estar concentrada a València; sinó que volem una Generalitat al costat de la gent i present en el territori”.

Defensava Enric Morera el treball dut a terme durant aquestos últims quatre anys a les Corts Valencianes pels quatre diputats de la Coalició Compromís. El qualificava com a “intens, de crítica, de denúncia davant uns governants imputats […] Nosaltres hem segut la denúncia honesta i valenta del poble valencià davant això. Però al mateix temps hem presentat una agenda política, unes propostes per a eixir de la crisi, positives, raonables, sensates”. I és que assegurava el nº1 a les Corts de la Coalició Compromís assegurava que els quatre diputats “hem anat a treballar, no a dormir la bartola, com a fet el PSOE”. Entre els exemples del treball fet exposava Enric Morera que “és una autèntica vergonya que PP i PSOE hagen condemnat a la Marina a no tindre connexió ferroviària”.

Per tal de canviar coses com aquesta la Coalició Compromís proposa “un nou model productiu”, el que vol dir, segons Morera, que s’ha d’afegir als productes i serveis valencians “valor afegit, I+D”. I això, assegura el diputat valencianista, “no ho anem a aconseguir precaritzant les condicions dels treballadors i de les treballadores”, ni “carregant-nos el territori”. Per a construir eixe nou model productiu Compromís vol “comptar amb les Universitats”. Una de les claus per a Compromís és la “qualitat” front “al que ha segut fins ara que ens ha portat a una situació gravíssima i una desocupació superior a la mitjana de l’Estat”. Això, assegura Enric Morera, “és culpa de les polítiques del PP, però clar, si el PSOE vol imitar al PP, doncs que facen un partit únic, el PP-PSOE, però això no és el que volem els progressistes valencians”.

Coalició Compromís el que vol “és eixir de la crisi que ells han creat des de propostes progressistes”. Com a exemple Morera posava la situació de la CAM. Planteja que “si ens diners públics van a posar-se 2.800 milions d’euros a la CAM, per què no fer una banca pública, per a què arribe el crèdit a les famílies i a les empreses?”. I afirmava que en comptes d’això, “ja sabem que Zapatero li regalarà la CAM a Botín”. Un altre exemple de polítiques progressistes el donava el candidat a les Corts Valencianes per la circumspecció de València per la Coalició Compromís amb l’aposta segura “per la energia solar, que és una indústria que té futur”, front a la pròrroga feta a la central nuclear de Cofrents duta a terme pel govern central.

599 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!