L’atur de setembre baixa a Pego

Ho fa en 14 persones. Al setembre Pego registra 947 persones a les llistes del Servef. A l’agost van ser 961. Contràriament al que indica la xifra, CooPego va contractar només a setembre 149 persones a l’iniciar-se la campanya citrícola. Contrasta amb la tendència de la comarca que suma 884 persones a l’atur, perdent en un mes quasi tota la ocupació creada durant l’estiu.
L’atur a Pego ha disminuït en 14 persona durant el mes de setembre. Sens dubte, una bona notícia. No obstant això, s’ha donat una circumstància ben curiosa que en un principi ha estat difícil de determinar, però que, finalment sembla que podrem explicar gràcies als contactes mantinguts entre Creama Pego i el Servef de Dénia.

El fet és que durant el mes de setembre, amb l’inici de la campanya citrícola la Cooperativa Agrícola de Pego ha contractat, segons informava la seua gerent, Tere Morell, 149 persones (79 d’elles per a collir cítric i 70 per a les feines de magatzem). En total actualment, CooPego té 160 persones treballant, tenint en compte que ja tenia contractades 11 persones que feien tasques diverses de manteniment d’horts.

Davant este important gruix de contractació, per què les dades de l’atur que oferix el Servef sobre Pego només reflectixen 14 persones menys a les llistes de l’atur? Segons ha pogut esbrinar l’ADL de Creama Pego, este fenomen s’ha produït perquè durant el mes de setembre s’ha registrat un important gruix de persones que s’han inscrit a l’atur, fent que no es reflectisca la magnitud de contractacions de CooPego. Tot apunta que la major part d’estes persones inscrites a setembre al Servef són joves que han finalitzat els seus estudis i que es registren perquè volen estar actives en la recerca de treball.

Alguns del contractes de Coopego duraran fins al mes d’abril. Comentava la seua gerent que “els nostres socis, tenen poc, però tenen de tot”.També recordava que “este enguany tenim menys producció, perquè una part important dels nostres socis els tenim a La Rectoria i a Pedreguer i allí, hem tingut una pedregada que ens ha fet malbé una part important de la nostra producció”.

Hem de dir també, sobre el comportament de l’atur a Pego, que este es concentra, sobretot, entre el grup d’edats entre 25 i 44 anys, seguit molt de prop pels de majors de 44 anys.

D’altra banda, l’atur a la Marina Alta el mes de setembre registrava un increment de 884 persones més, el que significa la destrucció, en un mes, de quasi tot el treball creat durant este passat estiu. Això confirma el que venen denunciant els sindicats sobre l’atur basat en el sector serveis de cara a la campanya turística dels mesos de vacances per excel•lència.
550 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!