El Bloc-Compromís de Pego torna a celebrar el 9 d’octubre

Paral•lelament als actes institucional. Ho fa amb un concurs de paelles i el concert de La Fèmina Band. En el seu discurs d’homenatge a Jaume I denuncia la tornada enrere de les polítiques actuals, tant estatals com autonòmiques.
Per segon any consecutiu, el Bloc Compromís de Pego, commemorava alternativament als actes organitzats per l’Ajuntament de Pego, la diada dels valencians i les valencianes. Ho feia, de nou, a la Plaça de la Quintana. No obstant això, una vegada va passar la comitiva institucional per allí davant, el Bloc Compromís de Pego va dirigir-se a la Plaça de Jaume I per a retre-li el seu particular homenatge al Conqueridor.
En el discurs que hi tenien preparat, les dos joves escollides per llegir-lo van lamentar la situació lingüística del valencià a la resta d’autonomies on es parla. Van criticar que la comarca de la Marina Alta i la Safor continuen sense connexió ferroviària. Van denunciar el mal finançament del País Valencià i les noves taxes d’educació que van qualificar de “desmesurades”. També denunciaven la massificació de les aules posant com a exemple l’institut de Pego que té unes aules de fins a 35 aules i n’encaixen 42 amb la nova ràtio. També denuncien la privatització de la gestió sanitària a la comarca, el que està provocant que “Marina Taüt”, com s’anomena al manifest, no derive pacients a la Pedrera. I un llarg etc., que resumien les dos joves amb la sensació que “estem tornant enrere”.Deixant enrere la part més reivindicativa el Bloc Compromís, es distenia amb el concurs de paelles que va tindre tres guanyadors (tres cuiners).La tercera posició va estar per Germà Miralles.
La segona per a Pablo Téllez.
La paella que va encisar el jurat, la de Pasqual, arribat de L’Atzúbia.

Passades les 5 de la vesprada era el torn de la música. Es presentava La Fèmina Band (amb esta denominació) amb un repertori variat de revetlla que recull moltes.
510 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!