L’Associació de Comerciants de Pego reedita el concurs d’Ous de Pasqua

En aquesta ocasió durant els dies 26, 27 i 29 d’abril amb l’objectiu de comptabilitzar vida laboral, familiar i oci durant aquesta setmana de vacances escolars, per a l’alumnat i de treball per a molts pares i mares. Així, els xiquets i les xiquetes d’entre 4 i 11 anys han pogut i, poden, acudir de 10 a 13 hores al Mercat Municipal amb un tiquet adquirit en qualsevol establiment associat.
Murmuri infantil, cridadissa enjogassada és la que s’ha pogut escolar hui i ahir procedent del Mercat Municipal i també es podrà escoltar divendres, 29 d’abril. A l’apropar-nos a l’interior del recinte municipal, descobrim que es tracta del II Concurs d’Ous de Pasqua organitzat per l’Associació de Comerciants de Pego que enguany ha tornat a facilitar la vida als pares, a les mares, a les àvies i als avis durant la major part dels dies de vacances dels més menuts de la casa. Dies, però, de feina per a la majoria d’adults en edat de treballar, eixos dies com hui que estan entre la Setmana Santa i Sant Vicent.

Així, dimarts 26, dimecres 27 i divendres 29 d’abril, es duu a terme el II Concurs d’Ous de Pasqua al Mercat Municipal, una activitat organitzada per l’Associació de Comerciants de Pego amb l’objectiu principal, explicava Victòria Pastor, presidenta de l’associació de “tenir els xiquets entretinguts que ells estiguen ocupats i nosaltres puguem fer les nostres feines de compres o el que tinguem previst eixe dia pel matí”. No obstant, aquests tres dies d’activitats persegueixen altres finalitats com és el fet de “potenciar la tradició de la Pasqua” i d’ahí la reedició del Concurs d’Ous de Pasqua. Un concurs que repartirà, com l’any passat, tres premis. A la ludoteca organitzada per l’Associació de Comerciants poden acudir xiquets i xiquetes entre 4 i 11 anys i està oberta des de les 10 del matí a la 1 del migdia. Per a poder accedir-hi només es necessita un tiquet que reparteixen les botigues associades per cada compra feta.

Confessava Victòria Pastor que, en certa manera, la ludoteca s’ha tornat a impulsar per la demanda dels propis pares i mares. Així mateix, destacava que s’està intentant introduir un taller de milotxes per a contribuir a recuperar algunes tradicions pasqüeres que sembla van quedant en l’oblit i que eren molt comunes en l’època dels avis dels xiquets i les xiquetes que assisteixen a la ludoteca de l’Associació de Comerciants de Pego com era volar el catxirulo.

Si la primera experiència de ludoteca va córrer a càrrec del grup d’animació infantil pegolí Animactiu, en aquesta ocasió són els júniors de Pego els encarregats de tenir cura dels xiquets i les xiquetes d’entre 4 i 11 anys que acudeixen al Mercat Municipal. La idea, explicava la presidenta de l’Associació de Comerciants és que “volem fer participar a totes les associacions i grups que hi ha dins del poble”, ja que consideren que és important, a través d’aquestes iniciatives “donar-los a conèixer”. Seria com una simbiosi, on totes les entitats i persones que hi participen treuen algun profit, complementant-se. Com explicava Pastor, “ells ens ajuden a nosaltres i nosaltres els ajudem a ells a l’hora d’expandir-se i que la gent conega també quin tipus d’activitats poden desenvolupar”.
625 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!