L’Associació d’Afectats per la Llei de Costes de Dénia projecta divendres el documental ‘S.O.S Platges Nord de Dénia’

Serà a les 21:30 hores a l’Església de la platja de les Deveses. L’audiovisual exposa les “causes” de la “pèrdua imparable” de metres de costa. El vídeo denuncia que la Llei de Costes, “en compte de protegir el litoral, ha sembrat en els propietaris la incertesa que poden perdre les seues cases”. A més de la projecció del documental es durà a terme una assemblea informativa.
L’Associació d’Afectats per la Llei de Costes de Dénia es defineix com “un col•lectiu veïnal que agrupa els propietaris de primera línia de mar afectats per la Llei de Costes i per la degradació del litoral”. El seu àmbit territorial abraça des del Port de Dénia fins el Riu Racons o Molinell.

L’Associació està integrada “en la Plataforma Nacional d’Afectats per la Llei de Costes, el grup que va aconseguir que les nostres al•legacions a la Llei de Costes espanyola, foren incorporades a l’Informe que la Diputada europea Margret Auken va presentar en el Parlament Europeu contra l’aplicació arbitrària d’esta”.

Entre les seues accions de denúncia es troba l’elaboració d’un documental titulat ‘S.O.S Platges Nord Dénia’ que serà projectat, el divendres 5 d’agost a les 21,30 hores, a l’església de la platja de les Deveses. Aquest documental, asseguren els seus promotors, “no té pretensions científiques”, però sí el “fonament contrastat” de com s’ha deteriorat durant les últimes dècades el litoral nord de Dénia i la platja de l’Almadrava dels Poblets.

Així, l’audiovisual exposa les “causes” de la “pèrdua imparable” de metres de costa. En ell se sosté que “la construcció de les escolleres del port de Dénia en 1936 va alterar la dinàmica litoral i llavors va començar la regressió en les platges. Després, en 1945, a l’executar-se la presa d’Isbert en la capçalera del riu Girona, també es va reduir molt l’aportació natural de sediments a les platges”.

El vídeo enumera altres problemes com l’extracció d’arena de les Deveses per a fabricar ciment o de grava en l’Almadrava per a la construcció. Denuncia que la Llei de Costes, “en compte de protegir el litoral, ha sembrat en els propietaris la incertesa que poden perdre les seues cases”. Estos veïns demanen amb el vídeo ajuda als ajuntaments i avancen que portaran el seu cas al Parlament Europeu.

Divendres, a més de la projecció del documental es durà a terme una assemblea informativa.
557 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!