L’Associació Cultural Centúria romana ‘Ultima Legio Hispaniae’ aclareix que és una associació sense ànim de lucre

Davant els continus rumors sobre si l’ ‘Ultima Legio Hispaniae’ cobra per les seues aparicions públiques, el seu president fundacional, Víctor Martínez, ha volgut tornar a deixar clar que aquesta associació cultural es va crear per gust i no per a lucrar-se econòmicament. A més, també deixa clar que és una associació independent que no només actua a Pego, ja que el seu objectiu és dur endavant recreacions històriques siguen al seu municipi d’origen o a d’altres en què siguen requerits.
Pego és un poble ric en associacions sense ànim de lucre i tot i que puga semblar estrany, entre les més de 60 que hi ha al municipi es troba l’Associació Cultural Centúria romana ‘Ultima Legio Hispaniae’ registrada com a tal el 25 de juliol de 2008. Com la majoria d’associacions de Pego rep una ajuda econòmica de l’Ajuntament, que enguany ha estat de 500 euros per tal de comprar material d’indumentària o similars. Malauradament, des de la seua aparició a l’escena pública pegolina, la centúria romana ha estat envoltada de rumors al respecte de les seues actuacions, insinuant-se eren pagades. Davant la insistència d’aquests rumors, el president fundacional de l’Associació Cultural ha decidit, una vegada més, deixar clar públicament, que ‘Ultima Legio Hispaniae’ és una associació sense ànim de lucre, que va nàixer pel gust de Víctor Martínez per la història i perquè, una vegada van desaparèixer els cap de ferro de les processons de Setmana Santa, Víctor va considerar que faltava alguna cosa en eixes processons. Per tant, va ser per iniciativa pròpia que va engegar aquest projecte que li ha costat de la butxaca més de 10.000 euros.

Recalcava Víctor Martínez la diferència entre els ‘cap de ferro’ i la centúria romana. Aquesta última associació no cobra res per eixir a les processons ni està lligada a cap confraria. Així, segons Martínez, l’única coincidència entre els ‘cap de ferros’ i la centúria romana és que eren soldats romans i, “en certa, manera que estaven presents en la passió de Crist”, per la resta, “la centúria romana és una formació militar antiga formada actualment per 30 components”.

Tot i que hi ha gent sembla ser que ho negue, enguany la centúria romana també ha participat en la Setmana Santa pegolina, com es detallava en l’última pàgina de la programació de la Setmana Santa pegolina 2011.


821 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!