L’Assemblea Federal de la Federació Valenciana d’Estudiants es posiciona contra el Pla Bolonya

Ahir diumenge, 22 de març, aprovaven el seu document polític i entre altres punts es posicionaven en contra de l’Espai Europeu d’Educació Superior. El nou document de bases ideològiques de la Federació Valenciana d’Estudiants aboga per un canvi progressiu del sistema d’ensenyament actual a un de nou que siga totalment públic, laic i de qualitat, entre d’altres característiques. Els estudiants continuen en peu de guerra pacífica contra l’Espai Europeu d’Educació Superior i diumenge passat, 22 de març, l’Assemblea Federal de la Federació Valenciana d’Estudiants –FAAVEM- aprovava el seu nou document polític. Entre els punts tractats en el nou document es troba el seu posicionament en contra del Pla Bolonya.

Per unanimitat dels vots dels delegats acreditats, es va ratificar el nou document de bases ideològiques en què la FAAVEM reivindica:
Un canvi progressiu del sistema d’ensenyament actual a un de nou:

<<- Que siga totalment públic, laic i de qualitat
– Que tinga una implantació multilingüe real
– Amb un augment considerable en els pressupostos dels centres educatius
– Que siga completament gratuït tot allò que és necessari i relacionat amb el dret a l’educació, tant obligatòria com postobligatòria, especialment els llibres, material escolar, transport i menjador.
– Que garantisca la matriculació equilibrada i justa de l’alumnat, especialment els que tenen necessitats educatives especials, per a evitar que es creen “instituts-gueto”
– Un nou decret de drets i deures dels estudiants que siga just i no que ens restringisca, limite i dificulte els nostres drets com l’actual.
– Amb una assignatura d’educació per a la ciutadania que defense la pau, la tolerància, els valors democràtics, la justícia i la igualtat social, l’associacionisme i la participació.
– Que es considere la participació i l’associacionisme estudiantil com a base fonamental per a una educació de qualitat.
– Que es paralitze el Pla Bolonya fins a la celebració d’un referèndum que permeta a la comunitat educativa universitària expressar la seua opinió, i a partir d’este que es mamprenga una reforma educativa participativa que desperte el consens social. >>

A més, en la seua Assemblea Federal, la Federació Valenciana d’Estudiants –FAAVEM també va aprovar el seu pla de treball per al 2009 en el que posa especial atenció en la formació dels representants de l’alumnat. Una qüestió que ja han posat en pràctica per la seua importància, ja que com a exemple, prèviament a l’assemblea es van celebrar unes jornades de formació en què es van tractar tres temes en especial:

<<- Formació sobre participació i associacionisme estudiantil.
– Formació sobre com evitar el “Bulling” en les aules, especialment el que afecta lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.
– Debat amb diferents sindicats universitaris sobre el Pla Bolonya. >>

Finalment la Federació Valenciana d’Estudiants –FAAVEM va exigir una major inversió a la Conselleria d’Educació per a la formació dels representants dels estudiants, fins a arribar a equiparar-la a la que es destina a la formació de representants de mares i pares.


544 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!