Més d’un centenar de persones realitzaren la ruta Pego-Vall d’Ebo organitzada pel CEMA amb la col•laboració del Centre Excursionista de Pego

L’accessibilitat de l’excursió, els paisatges a recórrer i el bon oratge van fer irresistible la tercera ruta de la campanya del Consorci Esportiu de la Marina Alta ‘Camina per la Marina Alta’ i que s’iniciava a Pego i acabava a Ebo, esmorzant a la Figuereta. En el segon any d’existència del Consorci Esportiu de la Marina Alta, del que forma part l’Ajuntament de Pego a través de la Regidoria d’Esport, el CEMA ha volgut repetir l’activitat amb què es va iniciar com a organisme comarcal ‘Camina per la Marina Alta’, un calendari d’excursions celebrades els diumenges de març per les muntanyes i paisatges de la comarca que va tenir molt bona acollida l’any passat i que enguany continua tenint-la si ens fixem en la gent que va assistir a la darrera ruta organitzada, Pego-Vall d’Ebo, amb al voltant de 135 assistents.

Març és el mes elegit pel CEMA perquè és quan els paratges de la Marina Alta esclaten de colors i fragàncies, un moment màgic per a gaudir del patrimoni mediambiental i cultural de la comarca. Una manera més que saludable, la de caminar, per a conèixer camins, senders, cims, valls, fonts, vegetació, fauna i en definitiva la geografia on vivim, en bona companyia.

El passat diumenge, com ja hem dit, es va dur a terme la ruta Pego-Vall d’Ebo. El punt de partida va ser l’inici del Passeig Calvari de Pego per a seguir per camins asfaltats que es convertiren en senda i que a poc a poc s’encibellaren cap a la muntanya que conserva les ruïnes de la casa del Xical, el que sembla ser que va ser una antiga venta de muntanya on s’aturaven a descansar homes i cavalleries que per allí transitaven molts anys enrere camí a Ebo o Pego.

Pocs quilòmetres després els excursionistes arribaren al refugi de la Figuereta que pertany al Centre Excursionista de Pego. Un gran exemple de recuperació de l’arquitectura rural de muntanya que es regeix per energies alternatives. Allí és on va esmorzar la comitiva i també va poder visitar la Figuereta per dins.

I després, xano xano arribaren fins a la Plaça Major d’Ebo passant per l’espectacular senda que acaba a les ruïnes del ‘maset’, antics corrals i habitatges.

La regidora d’esports de l’ajuntament de Pego, Marian Tamarit, resumia que “la caminata de diumenge va estar molt bé, fins ara ha estat la que més gent ha participat, fins a 136 persones … i clar, com el dia va eixir tan bo, doncs la gent va gaudir molt”. Així mateix, Tamarit donava les gràcies al Centre Excursionista perquè va estar recolzant la caminata durant tot el seu transcurs.

La propera ruta i darrera ruta tindrà lloc el proper diumenge, 29 de març a la Serra d’Oltà amb una dificultat mitjana i un temps aproximat (amb durades incloses) de 5 hores. Aquesta excursió inclou trajecte amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana és per això que l’organització recorda que les inscripcions per a aquesta excursió, per imperatius del FGV, s’han de tancar el dia 23 de març, és a dir, hui mateix.
835 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!