L’àrea esportiva de la Carroja porta el nom d’Ivan Alemany Puchol

La Vall de Gallinera ha batejat la zona amb el nom del jugador de boccia amb un gran palmarés. Fins ara s’ha proclamat cinc voltes Campió de lliga de Boccia de la Comunitat Valenciana, Campió de Copa de la Comunitat Valenciana, Campió de l’Open d’Osca i Subcampió d’Espanya.

En el plenari de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera, celebrat el passat 28 de gener, es va aprovar per unanimitat la denominació oficial de l’àrea esportiva de la Carroja, passant a ser reconeguda oficialment com a “Àrea esportiva Ivan Alemany Puchol”.

Una iniciativa que ve de l’anterior legislatura, tal com explica la regidora de Comunicació, Maria Josep Puig Lledó.

Ivan Alemany Puchol és descendent de la Vall de Gallinera i juga a aquest esport des del 2011 al Club Esportiu Amics de la Boccia de València.

La boccia la practiquen persones en cadira de rodes que tenen paràlisi cerebral, lesió cerebral o discapacitat física severa.

És un esport molt antic, els seus orígens es remunten a la Grècia Clàssica, i és molt semblant a la petanca. Es competeix per parelles o per equips que poden ser mixtes. Els jugadors es col·loquen en un dels extrems del camp, des d’on llancen les boles per tal d’apropar-se a la blanca i allunyar les dels contraris. Aquest esport forma part del programa paralímpic des dels Jocs de Nova York del 1984. En l’actualitat, el practiquen en més de 50 països de tot el món.

La passada legislatura,es va fer una exhibició de boccia, a la Vall de Gallinera, amb la pretensió de complir dos objectius, per una banda apropar l’esport al veïnat i per altra, recaptar diners, mitjançant un dinar popular, per a ajudar a la família d’Ivan. Escoltem a Maria Josep Puig.

Segons ha comentat la regidora de Comunicació, Mª Josep Puig, la corporació municipal pretén amb la iniciativa es pretén donar visibilitat a aquest tipus d’esports i a la vegada acaronar al seu veí, que tan bons resultats està tenint en les competicions de boccia.


Hem pogut parlar amb Ivan Alemany, qui s’ha mostrat molt agraït amb el seu poble i comparteix els seus èxits amb els seus pares.
1051 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!