L’Any Estellés comença amb bon peu

La sala principal de la biblioteca Carmen Alemany Bay es va omplir ahir de gom a gom per a presenciar l’homenatge amb què s’enceta la programació de l’Any Estellès a Pego. Un acte convocat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego amb el suport de l’associació Cultural Atzaïla, instigadora de que la localitat, a través d’un acord plenari unànime, se sume al Cent d’Estellés, la commemoració del centenari del naixement del periodista, poeta i escriptor de Burjassot.

El caliu del públic va acompanyar la cerimònia, que va tindre com a plat principal un recital músic-poètic en què Joan Femenia i Enric Casado donaren vida a diversos poemes d’Estellés. Però, l’acte va constar de tres parts diferenciades; el regidor de Cultura, Josep Mengual, sigué l’encarregat d’introduir la vetllada com a mantenidor i anunciant algunes de les primeres iniciatives de la regidoria dins de l’Any Estellés.

Efectivament, con indicava Josep Mengual, l’artista Javier Ruiz Cenzano, «Txin», va donar a l’Ajuntament de Pego una escultura dedicada a Vicent Andrés Estellés i titulada «L’home de paraula viva», per tal que acompanye l’espai de la biblioteca destinat a les obres de l’autor homenatjat. “Txin” va parlar de la seua relació amb la poesia d’Estellés i de cóm va nàixer la idea de fer-li una escultura.

Després dels primers plats, Joan Femenia i Enric Casado van servir el principal, música i declamació per a uns versos que ressonaren a les parets de la biblioteca i acariciaren els cors dels assistents.

Pels qui no hi van poder presenciar l’esdeveniment, demà dissabte, a les 13 hores, emetrem l’àudio sencer a través de la nostra sintonia, el 107.8 FM i també en el nostre web www.radiopego.com. A més a més, en breu compartirem el podcast també al web perquè es puga escoltar, descarregar i compartir en qualsevol moment.

352 Visites
Hola!!