Continuen els treballs del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals

L’Ajuntament de Pego continua fent passos en l’execució del seu Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals. Un dels últims ha sigut l’actuació en les diferents parcel·les propietat del consistori situades en les àrees de Montnegre i Xical. Treballs l’objectiu dels quals és recupera i enfortir estes zones enfront de possibles incendis forestals, que ja han afectat estos paratges amb anterioritat.

Els treballs han consistit en la retirada selectiva d’arbustos i plançons de pi, incloent-hi els arbustos i arbres cremats durant l’incendi del 2022. També s’ha podat els margallons de la zona. S’ha realitzat una altra poda, en este cas amb selecció de rebrots dels arbres cremats (oliveres bords) amb l’objectiu de millorar la seua fortalesa. A més s’ha col·locat guies en cadascun d’estos rebrots perquè cresquen amb verticalitat.

Una altra de les tasques realitzades ha sigut l’eliminació de restes vegetals. I la plantació d’arbres (principalment oliveres) en els quals també se’ls ha afegit guies i protectors, estos últims per a evitar que xicotets animals, com els conills, puguen danyar-los. S’ha previst un pla de reg específic per a fomentar el seu creixement.

Estos treballs són un pas més del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals. Ja el mes de setembre passat es va realitzar la revisió i reparació dels hidrants del municipi i es va generar un inventari per a identificar in situ i de manera georeferenciada l’estat de cadascun d’ells. Un important punt per a augmentar la seguretat en cas d’incendis. “Este pla local contra incendis és importantíssim per a evitar noves catàstrofes i des del consistori ens hem mentalitzat en la necessitat de desenvolupar-lo íntegrament sense pausa, perquè la seguretat del nostre entorn, del nostre paratge natural, és vital”, apunta la regidora de Transició Ecològica, Laura Castellà.

250 Visites
Hola!!