L’alumnat dels tallers de l’EPA enguany pagarà 100 euros per curs

Les persones matriculades en un curs optaran a un 10% de descompte per cadascun de la resta de cursos als que vullguen assistir. L’import es pagarà en dos terminis, un 50% en la matriculació i l’altre 50% a principis de gener.
L’Ajuntament de Pego ha creat una ordenança fiscal reguladora de la prestació del servei d’ensenyament especial per a la formació de persones adultes. Quan es va aprovar el Pla d’Ajustament l’equip de govern ja va apuntar a què, a partir del pròxim curs, es crearia una taxa per als tallers de l’EPA i este plenari ordinari es presentava.

L’ordenança consta de 9 articles i un apartat de vigència. Els preus que contempla l’ordenança són per a quatre tallers que s’estan impartint des de l’EPA, teatre, ball de saló, dibuix i pintura artística i restauració. Cada curs costarà 100 euros. Es pagarà en dos terminis, un 50% en la inscripció i l’altre 50% durant els primers quinze dies del mes de gener. L’ordenança contempla unes bonificacions d’un 10% per cadascun dels cursos que s’apunte, a partir del primer.

La regidora de Cultura i Educació, Alícia Siscar, explicava que l’Escola Permanent d’Adults està subvencionada, però no del tot. De fet, comentava que enguany no hi hagut subvenció per a l’apartat f) que correspon a l’oci, el que ha suposat que “ens hem quedat en un tram ahí de quatre classes que estan donant-se sense subvenció i en una situació econòmica que no permet cobrir tota la seua despesa”. En este punt l’Ajuntament es va plantejar el fet “d’extingir completament els cursos”. No obstant això, explicava Siscar, hi ha vora 300 alumnes a eixos cursos i “els alumnes van demanar que s’ofertaren els cursos”. D’ahí que es porte a plenari la proposta de taxes que ha estat contrastada en altres poblacions i s’ha intentat fer assumible per a l’alumnat.

El Bloc-Compromís veia bé la proposta i el seu portaveu, Àngel Sendra, calculava que mensualment els cursos eixirien a uns 12 euros el que creia un “preu mòdic”. Sendra proposava que l’ordenança contemplara un mínim d’alumnat per tal de donar les classes. Una altra aportació del portaveu del Bloc-Compromís havia de veure en la regulació de les instal·lacions públiques per a grups que estan duent a terme activitats en ànim de lucre. Suggeria que es posara una taxa.

Per part del grup socialista, Enrique Moll, reiterava la postura de la regidora d’Educació que “davant el retall en les subvencions, se’ns va plantejar, a l’equip de govern, el fer estos cursets amb taxa o eliminar-los i davant la demanda de la gent anem a fer un esforç, però també exigim a la gent que fa els cursos un esforç”.

Maite Ferrándiz, portaveu del PP, argumentava que a l’ordenança “li falta algun que altre matís per a poder quedar un poc clara”. D’altra banda, manifestava que “igual 100 euros en estos moments són massa”.

A la proposta del portaveu del Bloc-Compromís de reflexar en l’ordenança un mínim d’alumnat per a fer un grup, Alicia Siscar contestava explicant que “segons les persones que hi ha es fa un grup, fins ara”. Actualment, els grups solen ser d’uns 30 alumnes o més en el cas de ball, segons la regidora d’Educació. Siscar també informava que “l’horari dels mestres sol fer-se a partir del nombre de matriculacions”.

L’alcalde, matisava que s’està “treballant en una ordenança per a la utilització de les instal·lacions municipals”, per a, entre d’altres coses, “optimitzar tots els recursos”.

Enrique Moll afegia que “l’Ajuntament també subvenciona quan s’està deixant un espai a una associació”.

El punt era aprovat per 9 vots a favor, 7 de l’equip de govern (CdP i PSPV) i 2 del Bloc-Compromís i 6 abstencions del PP.
771 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!