L’Ajuntament de Pego reconeix 949.341 euros en el pressupost 2012

La major part del muntant ja està pagat pels crèdits ICO lligats al Pla d’Ajustament. L’oposició va criticar que es reconegueren factures de corones de flors i es va decidir que se substituiran per un condol oficial a la família en futures ocasions.
El primer que es va fer ahir al plenari ordinari, a part d’aprovar les actes anteriors, va estar un pas burocràtic de caire comptable, aprovant-se el reconeixement de crèdit nº2/2012 per valor de 949.341 euros.

L’alcalde i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, explicava que “el reconeixement de crèdit, exceptuant 10.782 euros i 5.769 euros, tota la resta ja s’ha pagat a través del prèstec que es va fer en base al RD 4/2012”. Per tant, el pas que es feia ahir consistia, principalment, en descarregar les despeses d’exercicis anteriors en els pressupostos de 2012.

Des del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, justificava que “el reconeixement de crèdit és una operació comptable que servix per a posar on toca el que ja s’ha fet de forma extrapressupostària”. Dit açò, la portaveu del Bloc-Compromís criticava unes factures que declarava “no és una tasca ni una despesa que haja d’assumir l’Ajuntament com a entitat”. Unes factures que es feien càrrec de dos corones de flors funeràries.

Des del PP es coincidia en el Bloc-Compromís. Afegia Maite Ferrándiz que “podem discrepar en moltes altres factures que ja han passat pel plenari”.

L’alcalde proposava, arrel dels comentaris dels grups de l’oposició, que en els funerals “es faça una nota de condolència o es puga donar el pèsame al plenari i no s’envie cap tipus de corona”. Tots els grups van estar a favor de la proposta.

El reconeixement de crèdit nº2/2012 s’aprova per 9 vots a favor, 7 de l’equip de govern (CdP, PSPV) i 2 del Bloc-Compromís i 6 vots en contra del PP.
651 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!