El plenari de l’Ajuntament de Pego acorda crear una comissió de seguiment sanitària

Amb la finalitat de recollir dades del que està passant al departament de salut de la Marina Alta i esbrinar en quina mesura el tancament d’urgències de determinats centres de salut de la rodalia poden afectar al funcionament del de Pego.
Hui comencem a repassar el contingut del plenari ordinari pel final. Pel torn de precs i preguntes. Perquè un prec de la portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, treia a la llum la delicada situació de la sanitat a la Marina Alta amb el tancament de les urgències de quatre centres de salut de la comarca fa escasses setmanes.

Conxa del Ruste, en l’explicació del seu prec assegurava que eixos tancaments d’urgències “són la punta de l’iceberg d’una política de desmantellament, quasi, quasi, de la sanitat pública”. Declarava que, “tot i que ara sembla que no ens toca. Ja ens toca”, afirmava perquè, “les persones que no estiguen ateses en eixos centres de salut començaran a vindre ací i de fet, ja han començat a vindre”. D’això es deriva, concloïa del Ruste que “els mitjans que teníem per a la població de Pego els haurem de compartir en la resta del personal que vinga dels centres de salut que ja no tinguen urgències per la nit”.

D’altra banda, apuntava també la portaveu del Bloc-Compromís que al centre de salut de Pego no està programat tancar les urgències, però, tenint en compte el constant canvi de decisions del Govern, bé podria traslladar-se a este cas i canviar-se les previsions. Davant això, Conxa del Ruste demanava “especial atenció. Que este consistori s’informe. Que estiguem atents a la situació per vore que és el que hi ha, com està afectant al centre de salut de Pego i qualsevulla variació que es puga donar”.

El regidor de Sanitat, Carmelo Ortolà, confirmava que “Pego continuarà amb el seu sistema d’urgències obert”. Acte seguit anunciava que l’havien informat sobre el fet que “Pego va a fer-se càrrec de molts pobles, fins i tot de Castell de Castells”. Ortolà posava un exemple del que pot passar si eixes informacions són certes. L’altre dia va haver-hi un accident i no quedaven ambulàncies ni SAMU, pel que finalment es va determinar que fos l’ambulància d’Acció Urgent la que dugués a l’accidentat fins a l’Hospital de Dénia. El que fa que ja s’estiga “detectant una mancança de serveis”.

El responsable de Sanitat de l’Ajuntament de Pego proposava la creació d’una comissió de seguiment d’estos fets, formada per un membre de cada partit, “per a garantir, al màxim possible, l’assistència als pegolins”.

Des del PP, la seua portaveu Maite Ferrándiz, reiterava el fet que “s’haurien d’informar millor” i que “fins on sabem des del PP, no és cert pràcticament res del que s’ha dit”. Informava Ferrándiz que els pacients de les urgències tancades s’han derivat a l’Hospital de Dénia.
770 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!