L’alcalde de Pego, present a Fitur el dia de Comunitat Valenciana a la Fira Internacional del Turisme

Després de molts anys sense representació institucional a la Fira Internacional del Turisme que se celebra des d’ahir a Madrid, Pego hui comptarà amb la presència de l’alcalde, Enrique Moll. Acudix per «recolzar el projecte de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia per la Unesco, perquè dins d’eixe projecte estem inclosos l’interior [de la comarca], tant el parc natural de la Marjal com la Vall de Gallinera, la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà».

Ahir va arrancar una nova edició de la Fira Internacional de Turisme que se celebrava a Madrid. Una edició en la que Fitur creix un 8%, alineada amb el bon moment que viu el sector turístic mundial, i amb les xifres rècord que ha registrat Espanya. La participació internacional augmenta un 13% i incorpora nous països i noves representacions oficials. També creix la presència nacional un 3%, i un 16%, la d’empreses tecnològiques.

IMG-20180118-WA0008En este context, enguany Pego torna a tindre representació institucional a Fitur. Des de 2012, quan el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca va canviar el format de l’estand a Fitur, unint tota l’oferta de la província per blocs temàtics, Pego no havia tingut representació a la Fira Internacional de Turisme. Però hui l’alcalde de Pego hi està present, coincidint amb el dia de la Comunitat Valenciana a Fitur.

Així, hui Enrique Moll hi estarà acompanyant el President de la Generalitat, Ximo Puig, el Secretari autonòmica de Turisme, Franscesc Colomer o el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez en la inauguració del programa d’Hospitalitat Mediterrània’ que presenta el Consell amb 270 accions que situen les persones en el centre de la proposta turística, una iniciativa que es presenta com un fonamental de la proposta turística de la Comunitat Valenciana. També s’inaugura hui la nova línia de naviers de la companyia de transport marítim Baleària, o la presentació iniciatives de pobles com Xàbia, Dénia o Teulada, entre d’altres.

IMG-20180118-WA0007Entre les raons de la presència de l’alcalde a Fitur, el recolzament al «projecte de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia per la Unesco, perquè dins d’eixe projecte estem inclosos l’interior [de la comarca], tant el parc natural de la Marjal com la Vall de Gallinera, la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà».

Amb la seua presència a Fitur, l’alcalde de Pego, també intentarà que es visualitze que la Marina Alta no només és costa, «sinó que la Marina Alta és molt més […]. És gastronomia, és cultura, és diversitat, és parc natural perquè en tenim tres, és turisme d’interior perquè no tenim res que envejar a d’altres valls com la del Jerte. D’altra banda, gastronòmicament estem en un lloc privilegiat on els arrossos que es produïxen al parc natural es poden degustar en totes les seues varietats».

IMG-20180118-WA0006Lamentava Enrique Moll no haver arribat dimecres a Fitur perquè, justament el dia de la inauguració d’esta nova edició, el cuiner pegolí Evarist Miralles feia un show cooking. Per a estos dies, però, el que sí que portava l’alcalde és el maleter ple de sacs d’arròs bomba cultivat al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Este no només el deixaran en algun dels stands de Fitur, sinó també al programa de televisió en el que participarà Moll divendres de matí. Lamentava, però, no haver portat una representació de tots els productors.

Defensava l’alcalde de Pego «un turisme que no siga a base d’urbanitzacions» i apostava per un turisme «de parcs, familiar, que s’aprofiten les cases velles i que es renoven i es facen cases rurals, que mantinguen l’entorn i l’encant de totes les poblacions». Assegurava Enrique Moll que «no ens interessa canviar la idiosincràcia del nostre poble ni de les nostres valls. El que ens interessa és que no desapareguen». Apunta Moll que cal que «s’invertisca en transport, en infraestructures perquè estes poblacions no desapareguen».

2212 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!