L’Al-Azraq Fest de la Vall d’Alcalà es farà de vesprada per estar les carreteres tallades durant el matí

L’alcalde del municipi, Pablo Martínez, ha denunciat el fet que dissabte 24 de setembre totes les carreteres de les Valls estaran tallades al trànsit durant el matí per la disputa del Gran Fons Alberto Contador. Una prova ciclista que es disputa a les carreteres de les nostres valls des de fa quatre anys però que enguany, segons han indicat fonts de l’empresa mallorquina organitzadora, 312 Bike and Tours, ha variat el seu recorregut.

Els cartells que anuncien el tallament de les carreteres indiquen que estaran tancades des de les 11:30 fins a les 15 hores del dissabte en què la Vall d’Alcalà recupera, després de la pandèmia, la festa que dedica a Al-Azraq. La celebració anava a ser matinera, però, en vista que ningú podrà entrar ni eixir del poble pel matí, els actes del dissabte 24 començaran a les set de la vesprada. Tot i així, la indignació del primer edil és màxima, però, no només per haver de canviar la festa, sinò perquè la Vall d’Alcalà i la resta de pobles de les Valls es queden completament aïllats en un moment que és crític per a ells pels efectes de l’incendi que patiren al mes d’agost.

Des de l’empresa s’afirma que durant l’organització de la prova es van reunir amb l’alcalde de la Vall de Gallinera i aquest no els va plantejar cap inconvenient. També reconeixen que no s’han reunit amb l’alcalde de la Vall d’Alcalà i és per això que desconeixien la coincidència amb la festa i les inquietuds del consistori. Però, mantenen que els pobles de les Valls no quedaran completament aïllats, almenys en qüestions d’emergències sanitàries perquè tindran a la seua disposició els serveis mèdics de la carrera en cas de necessitar-los.

Deixant de costat aquesta situació, la recuperació del Al-Azraq Fest comportarà enguany un fet històric molt especial, com és la inauguració de la plaça que durà el nom del capità que encapçalà els mudèjars en els enfrontaments contra la corona d’Aragó durant la conquesta del Regne de València.

L’Al-Azraq Fest inclou activitats relacionades amb la gastronomia, el turisme i la cultura. Dissabte dia 24, a les set de la vesprada tindrà lloc a Alcalà de la Jovada la presentació del llibre Al-Azraq, el malson de Jaume I, de Just Sellés.
A les huit es farà la inauguració de la nova plaça, que fins ara té el nom de plaça Bisbe Vilaplana. En finalitzar, s’obrirà les barres amb menjars típics preparats per l’associació d’Hostalers d’Alcalà. I la vetllada estarà amenitzada pel grup Dolç Tab Jazz.

El diumenge, dia 25, hi haurà festa infantil al poliesportiu. I la celebració continuarà dissabte 1 d’octubre amb un dinar tradicional a El Llogaret, i un tardeo a partir de les sis, que inclourà la presentació del llibre Pro Folk de Pablo Alcaide, sobre instruments i música medieval. També hi haurà una música en directe amb el grup Arrels, servei de barra i dolços tradicionals.
597 Visites
Hola!!