L’Ajuntament pren mesures de prevenció a la Residència d’Ancians

Tot i que encara no s’ha detectat cap cas del COVID-19 a la Marina Alta, les regidories de Sanitat i de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego, han pres ja algunes mesures preventives per a preservar la salut, especialment, dels més majors, davant una possible arribada del virus a la comarca.

Des de Serveis Socials s’ha fet un comunicat per a recomanar als visitants de la Residència d’Ancians Sant Joan de Déu que en cas de patir símptomes d’infecció respiratòria aguda, o haver visitat algun dels països o zones declarades de risc en els últims 14 dies, s’abstinguen d’anar al centre.

La iniciativa respon a les indicacions realitzades tant pel Govern Espanyol, com per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana. En elles s’indica que s’haurà de contactar amb els visitants, usuaris i famílies per a indicar-los que no han d’acudir a les residències si presenten cap símptoma d’infecció respiratòria aguda.

A aquelles persones que han d’anar a la residència necessàriament, i presenten cap símptoma, se les demana que es facen una revisió mèdica abans de visitar el centre.

A més, a més, l’Ajuntament ha habilitat a l’entrada de la residència una zona amb elements per a la higiene de mans i de les vies respiratòries, com són mocadors de paper i dispensadors de solució desinfectant.

La Regidoria de Sanitat i la de Serveis Socials treballen en coordinació amb el Departament de Salut de Dénia, amb el coordinador del Centre de Salut de Pego i el metge de la residència.

Les principals recomanacions a tota la població, en aquest estat de contenció que hi ha actualment a la Comunitat Valenciana, són una higiene constant de les mans, utilitzar elements d’un sol ús per a les vies respiratòries i actuar amb sentit comú.

Als malalts crònics se’ls recomana no viatjar i quedar-se a casa en la mesura en què siga possible. També seria idoni cuidar dels majors a casa.

Des de la Regidoria de Sanitat s’ha indicat també que la Conselleria ha decretat que els esdeveniments esportius en què participen equips que venen de les zones de risc de transmissió del coronavirus es poden celebrar si hi ha en joc un procés de classificació. Això sí, els equips i aficionats de les zones de risc han de ser identificats i s’ha de garantir un seguiment adequat en cas de necessitat, per a establir mecanismes que reduïsquen el contacte de risc amb la resta de públic.

Tan sols s’ha dictaminat la suspensió o ajornament de les competicions no professionals que no tinguen caràcter classificatori. A Pego, segons indica la regidora Alicia Siscar, totes les competicions són classificatòries, motiu pel qual no s’ha produït cap ajornament ni suspensió.


48 CASOS A LA COMUNITAT VALENCIANA

Les darreres xifres publicades per la Conselleria de Sanitat indiquen que en aquest moment hi ha 48 casos actius de coronavirus a la Comunitat Valenciana, i 50 contagiats en total. Entre ells, hi ha tres afectats a Castelló, 29 a València i 16 a Alacant. Un total de 16 estan hospitalitzats i 32 es recuperen en els seus domicilis.

Aquest matí la consellera, Ana Barceló, ha informat de la situació en roda de premsa i ha descartat de moment que es prenguen noves mesures respecte a la celebració de les Falles. També ha destacat que, malgrat que les comunitats de Madrid i País Basc es troben en una situació “específica i especial”, la Comunitat Valenciana encara està “en la fase 1, de contenció” pel que no s’ha pres cap mena de mesura extraordinària sobre els esdeveniments de les Falles i la Magdalena.

1221 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!