L’Ajuntament i Ecovidrio fomentaran el reciclatge d’envasos de vidre durant els Moros i Cristians

Han acordat posar en marxa a Pego la campanya batejada amb el lema ‘La Reconquesta del Vidre’, una iniciativa que suposarà la instal·lació de contenidors de vidre decorats amb la imatge de campanya en els voltants de les seus festeres per a facilitar el reciclatge dels residus d’envasos de vidre


L’Ajuntament, en col·laboració amb Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i amb la Generalitat Valenciana; duran a terme ‘La Reconquesta del Vidre’, per a incentivar el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes.


La iniciativa pretén inculcar la ciutadania, i especialment a les filaes de Moros i Cristians, la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant les festes.


Amb aquesta finalitat, se’ls donarà poals amb rodes per a facilitar la labor de reciclatge i s’instal·larà a diferents punts del municipi contenidors decorats amb la imatge de campanya.


A més, els dies 23 i 24 de juny educadors ambientals informaran festers i ciutadania en general sobre la importància del reciclatge del vidre. I col·laboraran amb les filaes per a facilitar-los el reciclatge dels seus envasos de vidre. Amb l’objectiu de motivar als festers i veïns a atendre correctament els educadors ambientals obsequiaran les persones participants en la campanya amb un original porta-màscares.


En aquesta edició de la ‘Reconquesta del Vidre’ participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més s’involucre amb el reciclatge de vidre durant les festes. Les localitats guanyadores de cada categoria, en les quals es divideix el concurs, rebran un trofeu de la Reconquesta del Vidre, que els acreditarà com el municipi més reciclador de les festes.


Així mateix, totes les filaes implicades en la campanya i que reciclen correctament els residus d’envasos de vidre, entraran en el sorteig, en cada municipi, d’un dispensador de vidre exclusiu amb la imatge de campanya.


D’altra banda, també es realitzarà sis promocions en línia en el web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i les festes de Moros i Cristians. Les persones que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú de ‘La Reconquesta del Vidre’.


“Des de l’Ajuntament de Pego s’ha agraït la participació dels festers i festeres en aquesta campanya de reciclatge. El regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, els ha animat «a situar a Pego com el poble més compromés amb el medi ambient també durant les festes”.


Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els pegolins i pegolines van reciclar un total de 232.338 quilograms d’envasos de vidre. De manera que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 22,7 quilograms de vidre.


Respecte a la taxa de contenidors, segons ha informat la regidoria de Residus Urbans, Pego compta amb una mitjana de 122 habitants per contenidor. I té en l’actualitat un total de 84 iglús per als residus d’envasos de vidre. Ricardo Sendra ha manifestat que s’ha de continuar “per aquest camí” i afirma que “és important treballar tots junts en benefici del medi ambient”.

 

695 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!