El món fester es va bolcar dissabte amb la Publicació Festera dels Moros i Cristians 2022

Un acte celebrat a la plaça de l’Ajuntament, on es van reunir els festers i festeres de les diferents filades i ciutadania en general. Tot començà amb la intervenció de l’Agrupació Musical de Pego i la Unió Musical de la Vall d’Ebo.

El rapsoda Joan Femenia donà pas amb la seua arenga en vers al descobriment del cartell anunciador de les festes d’enguany, elaborat pel cartellista Vicent Ramon.

I la presidenta de la Junta Coordinadora de Moros i Cristians va rebre les claus dels tres portals de la vila de la mà del regidor Juan José Arbona. Claus que ha de guardar fins al 26 de juny, quan arribe la fi dels Moros i Cristians de 2022.

Com no, la música va ser també protagonista en l’acte. Les dues agrupacions musicals tocaren a l’uníson l’himne de Pego sota la batuta d’Ignacio Sanjuan Rodrigo, director de l’Agrupació Musical de Pego. I mentre sonaven els compassos de l’himne, es prepararen per a actuar les dues esquadres especials de publicadors i publicadores, les quals estaven formades per dos representants de cada filada, manats per un sergent i una sergenta. Aquestes esquadres van fer una exhibició amb figures ben coordinades delectant el públic que abarrotava la plaça.

En primer lloc desfilà el bàndol cristià amb l’Agrupació Musical de Pego interpretant el pasdoble «Primavera, d’Antonio Gisbert Martí. Li seguí l’esquadra del bàndol moro, amb la Unió Musical de la Vall d’Ebo tocant el pasdoble Aitana, de Tomàs Olicina Ribes.

Les esquadres desfilaren fins a la plaça del Mercat, on continuà la festa amb un sopar de germanor festera i revetlla musical amb l’actuació del grup de versions La Mocha.

La pròxima cita en el calendari de la Fira i Festes de Pego 2022 és el divendres 17 de juny. A les set de la vesprada, a la Casa de Cultura, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica 10 anys de música i manta, amb la qual es fa un recorregut per la trajectòria del grup pegolí Smoking Souls.

692 Visites
Hola!!