Els alumnes del col·legi Sant Antoni demanen als adults que no embrutem i cuidem el nostre entorn

L’alumnat de primer i segon de Primària del col·legi Sant Antoni han decidit posar en marxa una campanya de conscienciació sobre la necessitat de mantindre nets, tant els carrers del municipi com l’entorn natural que l’envolta. És per això que han penjat en diversos punts del barri del Convent cartells amb missatges i recomanacions a l’hora de rebutjar residus i reciclar. Missatges perquè els veïns i veïnes de Pego reflexionen i canvien comportaments que embruten els carrers i afecten al medi ambient.

Per a dur a terme la iniciativa, els xiquets i xiquetes “Primer van eixir al carrer per a poder veure en primera persona si s’estan utilitzant correctament els mitjans dels quals disposem veïns i veïnes per a mantindre net el nostre municipi. Es van adonar que hi ha moltes coses que poden millorar, ja que hi havia deixalles depositades en les proximitats de papereres, o contenidors amb males olors per no fer un bon ús d’ells, especialment no seguir els horaris recomanats”, ha explicat Joan Caselles, director del centre escolar.

Segons comenta, van ser els mateixos escolars els qui van decidir contactar amb l’alcalde, Enrique Moll, per a transmetre-li la seua preocupació i la seua intenció de posar en marxa la iniciativa.

Així doncs, els estudiants han col·locat en diferents punts del municipi un total de 20 cartells que van confeccionar ells mateixos amb missatges com ‘Cuida el planeta, és la teva casa’ o ‘Per la nit tirem el fem i pel matí l’arrepleguem, no volem mals olors!’, entre d’altres. Cartelleria que romandrà penjada fins al pròxim 10 de juny. Moment en el qual l’alumnat els retirarà per a iniciar la segona fase, la de conclusions. “Comprovaran si els missatges han calat entre els veïns i veïnes i hi ha una millora en les deficiències que van detectar”.

TOT EL CENTRE INVOLUCRAT

La proposta dels i les estudiants de 1er i 2on de Primària s’emmarca dins de l’activitat conjunta en la qual participen tots els alumnes del centre. “Tots els anys duem a terme un projecte comú del qual els estudiants trien la temàtica. Enguany es van decantar per la problemàtica del món respecte a l’ecologia”, apunta Caselles.

Les diferents classes van emprendre una sèrie d’activitats unides sota una mateixa premissa, ‘El planeta a les teues mans’. Els xiquets i xiquetes d’Infantil, indica Caselles, “han fet activitats de reciclatge de diferents materials”. Tercer i quart de Primària han treballat en la reutilització de materials, “donant-los una segona vida amb la confecció d’objectes per a jocs d’Eduació Física”.

L’alumnat de cinqué i sisé de Primària s’han decantat per l’aigua “i el mal ús que se li dona a vegades”. Van visitar la Marjal i van confeccionar un mural amb pautes per a donar un bon ús a aquest bé tan preuat.

Primer i segon de l’ESO també han participat en tallers de reutilització de materials. Entre altres, s’ha treballat amb l’oli utilitzat, per a confeccionar sabó. Finalment, els de tercer i quart de l’ESO van visitar el Mercat de València per a vendre roba usada, “per a donar-li una segona vida”. Els diners recol·lectats amb les vendes, matissa Caselles, s’ha destinat a Càritas.

El director del centre remarca que els alumnes “han aprés els beneficis de respectar el nostre planeta, amb gestos tan simples com tirar el fem en el seu contenidor corresponent”. Per part seua, el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, ha agraït “l’interés de tot l’alumnat i el treball que han realitzat durant les últimes setmanes”. Igual que Caselles, Sendra pensa que aquest tipus d’accions “repercuteixen positivament en la societat, perquè els xiquets i xiquetes aprenen a cuidar el planeta i també el transmeten als majors, que de vegades sembla que se’ns oblida”

.

1077 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!