L’Ajuntament de Pego té previst revisar la col•laboració amb la protectora d’animals

A una pregunta de Compromís sobre quin conveni té el consistori pegolí amb LAPS, la protectora d’animals de Pego, l’alcalde va contestar que s’està revisant, per a l’any que ve, augmentar l’ajuda a esta associació per la seua tasca. També es va preguntar sobre si hi ha converses entre l’Ajuntament de Pego i el Dénia al voltant de les infraestructures de la mar on viuen els pegolins i les pegolines.
La regidora de Compromís va preguntar, en el torn de precs i preguntes, pel conveni entre LAPS i l’Ajuntament de Pego.
L’alcalde de Pego, Enrique Moll contestava que fa poc es va tenir una reunió amb la protectora d’animals de Pego, qui ha exposat que la recaptació ha disminuït molt en els últims anys, ja que es nodrixen, sobretot per la venda de llibres de segona mà de la parada dels dijous i de festes solidàries. Des d’este costat la recaptació ha baixat i de l’altra, la seua despesa ha augmentat donat que hi ha més gossos als que cuidar. Tenint en compte estes dades i la comparació que l’Ajuntament de Pego ha realitzat amb pobles del voltant que també tenen un servei de protectora propi, el consistori ha conclòs que, de cara a 2015, es deuria augmentar el finançament que s’assigna a LAPS. Entre els exemples d’altres pobles, Enrique Moll anomenava El Verger que destina 30.000€ i Ondara, que destina dos funcionaris a esta tasca.
Carmelo Ortolà també explicava que els ajuntaments tenen l’obligació de tenir algun servei de recollida d’animals. I contava que l’Ajuntament paga, a part de l’ajuda de 1.000€ que es dóna LAPS, una altra quantitat (580€ al mes) a una protectora d’Alacant “perquè es puguen dipositar allí tots els animals”.
L’alcalde informava que en 2013 la protectora d’animals d’Alacant va rebre al voltant de 240 gossos des de Pego. Explicava Enrique Moll que LAPS funciona amb voluntariat que, sobretot, passegen els gossos. També recordava que LAPS del que s’encarrega, “a més de recollir als animals, “cuidar-los, alimentar-los i donar-los en adopció”.


Una pregunta totalment diferent que també formulava la regidora de Compromís, Conxa del Ruste era “si hi ha alguna conversa entre l’Ajuntament de Pego i el de Dénia per si, quan arriba l’estiu hi ha alguna cosa solventada dels accessos, el pont, etc., perquè els pegolins i les pegolines que allí tenen propietat, com no voten a Dénia no els arriben les millores”.
L’Alcalde de Pego contestava que s’ha tingut una reunió d’eixes característiques amb l’Ajuntament d’Oliva. En ella es va parlar “sobre el camí Bassetes; la delimitació del riu Bullent després dels abocaments il•legals a la part d’Oliva que van haver de netejar des de Pego perquè els d’Oliva no van anar, i sobre el riu Molinell, l’entrador del Tonyinero. També vam estar parlant sobre la neteja de vials i vies pecuàries que ens afecten els dos”.

Reconeixia Enrique Moll que “amb Dénia no hem tingut cap conversa”. Recordava que l’última conserva amb l’Ajuntament de Dénia va ser per a tractar la qüestió del fem a Monte Pego i “encara estem esperant contestació”. Davant la resposta, la portaveu de Compromís va recomanar que no es deixen agilitzar les converses amb Dénia perquè la qüestió de la mar és seriosa.
540 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!