L’Ajuntament de Pego s’adherix a la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes

L’adhesió ha estat aprova per unanimitat i implica formar part d’una gran família amb al voltant d’una dotzena d’emissores municipals de tot el territori valencià. La Federació Valenciana de Municipis i Províncies és que acull esta Xarxa que permet unir esforços per fer una ràdio local de més qualitat.

251487667991_XXLDes de fa temps les emissores municipals valencianes es plantegen la seua col·laboració i l’han exercida de diferents maneres fins a aconseguir la constitució de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) sota el paraigua de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). La XEMV és un instrument que pretén unir esforços i amb l’objectiu últim de treballar conjuntament per la millora del sector de les ràdios municipals. Un espai des d’on definir les metes i traçar les estratègies comunes que redunden en benefici de la ciutadania.

f97836c4e1797975b631cfbd9a62319c_XLLa XEMV compta amb el vist-i-plau de la FVMP i de la Secretaria Autonòmica de Comunicació de la Generalitat Valenciana amb la voluntat de què es cree un espai de participació, treball i trobada amb caràcter obert i flexible.

En un futur pròxim la XEMV això permetrà que les ràdio locals de titularitat pública puguen exercir la tasca d’acostament de la realitat a la ciutadania amb una major qualitat. La XEMV permetrà que, a més de la proximitat de la ràdio local, s’escolten altres realitats semblants serà un canal dinamitzador i un vehicle de difusió de la informació i la cultura tot i oferint un alternativa d’oci als seus i les seues radiooients.

Les experiències associatives de ràdios municipals en altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol, han estat molt positives i és per això que esta adhesió substancia la voluntat de pertinença a una estructura semblant per al conjunt de les comarques valencianes.

20170907_080642La regidora de Mitjans de Comunicació, Rebeca Bañuls, exposava que esta adhesió és «és un pas final, una ratificació que es demanava des de la FVMP». Manifestava que «la XEMV servirà per a unir totes les ràdios municipals del territori valencià» i recordava que Ràdio Pego actualment és una de les emissores que hi estan presents al Comitè de treball de la XEMV.

La resta de grups hi han estat a favor de sumar i crear vincles que enfortisquen la ràdio municipal. És per això que l’adhesió ha estat aprovada per unanimitat del ple de la corporació municipal pegolina.

1633 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!