L’Ajuntament de Pego rep tres subvencions per a millorar infraestructures

D’una banda, l’IVACE ha confirmat la concessió de dues ajudes a l’Ajuntament de Pego, per a un projecte de millora de les infraestructures i serveis del sector II del Polígon Industrial, i per a substituir amb LED l’actual enllumenat públic de dos àrees del municipi. A més, hi ha una tercera subvenció que ha arribat de la Diputació Provincial d’Alacant, destinada a instal·lar plaques solars a la piscina coberta per a eliminar l’actual caldera dièsel.

Quant al projecte del Polígon Industrial, el regidor de Promoció Econòmica, Ricardo Sendra, ha explicat que s’hi desenvoluparà tres actuacions amb un pressupost total de 183.600€, finançat al 80% per l’IVACE i el 20% per l’Ajuntament de Pego. L’ajuda per a aquest projecte de millora del Sector II va ser demanada pel consistori pegolí en 2020, però IVACE va haver de destinar els fons previstos per a ajudes destinades a paliar els efectes de la pandèmia. Finalment, Pego ha aconseguit la subvenció enguany per tal de dur a terme les accions que ens ha detallat el regidor.

Aquestes actuacions responen a una petició realitzada per part de les empreses en una reunió mantinguda amb l’Ajuntament en l’any 2019, en la qual els empresaris posaren de relleu la necessitat de millorar tant les connexions de serveis públics (electricitat, aigua, fibra, etc.), com la seguretat. D’altra banda, el consistori es planteja també que les millores poden servir per a atraure noves empreses.

A més, a més, Ricardo Sendra ha informat que en col·laboració amb la Conselleria d’Obres Públiques enguany hi haurà més actuacions al Polígon Industrial de Pego.


CANVI DE BOMBETES A LED

D’altra banda, l’IVACE ha atorgat una segona subvenció a l’Ajuntament de Pego, en aquest cas per al canvi de les les bombetes de l’enllumenat públic per unes de LED en dos sectors del poble. Amb això s’aconseguirà continuar amb la reducció del consum d’energia elèctrica.

La regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Laura Castellà, ha indicat que aquesta actuació suposarà el canvi de 233 fanals de l’enllumenat públic a la zona del passeig Cervantes, el Calvari, carrer Santa Teresa i voltants, amb un pressupost aproximat de 116.000€, costejat al 50% per l’IVACE i l’Ajuntament.

Segons els càlculs realitzats, quan tots els fanals dels 18 sectors siguen de LED, la reducció del consum d’energia elèctrica suposarà un estalvi de 200.000€ a l’any per a les arques municipals.

SUBVENCIÓ DE LA DIPUTACIÓ PER A LA PISCINA COBERTA

I la tercera d’aquestes ajudes ha estat concedida per la Diputació d’Alacant, segons ha informat Laura Castellà, per a canviar les calderes de la piscina coberta.

El canvi de gasoil a energia solar té com a objectiu reduir l’emissió de CO2 al medi ambient, de fet, suposarà la reducció en un 44% de les 214 tones de CO2 a l’any que emeten actualment les instal·lacions de la piscina municipal. I també hi haurà un estalvi econòmic perquè es deixarà de fer ús del combustible.

El procediment per a licitar els treballs d’aquest projecte s’iniciarà al mes de setembre, a l’igual que en les dues ajudes anteriors.
781 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!