El ple aprova l’execució de part de l’aval de l’empresa del Pego Golf per a destinar-ho a inversions

La corporació municipal de Pego es reuní ahir via telemàtica en la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’agost i aprovà, entre d’altres punts, una modificació de crèdits que ascendeix a 902.000€, els quals seran destinats a diferents inversions. En aquesta quantitat s’inclou 600.000€ de l’aval depositat en el seu moment per l’empresa que hauria d’haver dut a terme el projecte del camp de golf i a la qual se li va retirar el novembre passat la condició d’agent urbanitzador amb l’aprovació de l’expedient de caducitat del PAI.

La modificació de crèdits és la segona que es fa enguany i va incloure una esmena presentada pels socialistes per a afegir-hi una subvenció de l’IVACE de 116.000€ per al canvi de les bombetes de l’enllumenat públic, de la qual en parlarem més endavant.

L’alcalde, Enrique Moll, detallà a quins projectes es destinarà els diners que recollia la modificació.

Per a Ciudadanos, aquestes inversions són un llavat de cara. Escoltem al regidor Simón Ortolà.

Els populars se centraren en aquest punt en el projecte del camp de golf, el portaveu, Ferren Gonzàlez afirmà que els propietaris estan esperant solucions.

Per part de Compromís, la portaveu, Anna Sastre, plantejà dos dubtes al respecte d’aquesta modificació.

La regidora d’Igualtat, Merxe Bolta, explicà les actuacions a desenvolupar amb els diners que s’ha destinat al seu departament.

Enrique Moll contestà als dubtes de Compromís i les afirmacions del PP.

La modificació de crèdits va eixir endavant amb els vots a favor de l’equip de govern, és a dir, socialistes i Ciutadans de Pego Independents i l’abstenció dels partits de l’oposició, Compromís, Populars Pego i Ciudadanos.

En la sessió també es va aprovar una moció de suport a APROSDECO en el seu problema amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que tenia un deute pendent amb l’associació de huit mensualitats corresponent a les factures des del mes de novembre per la gestió del Centre Ocupacional i del Centre de Dia de La Xara.

La moció ha estat presentada al ple de la corporación de Pego pel grup municipal socialista a petició de l’associació. Ha estat presentada també a altres ajuntaments de la comarca perquè 12 municipis de la Marina Alta aporten fons i estan implicats amb l’associació que dóna servei a 91 persones amb diversitat funcional. Segons indicà Enrique Moll, 9 d’elles de Pego.

Però, hi ha consistoris que tenien previst abordar la moció en el ple i l’han retirada perquè el passat 22 de juliol, APROSDECO arribà a un acord amb la consellera Mònica Oltra en una reunió que es produí arran una manifestació de protesta de l’associació a les portes de la Conselleria.

Escoltem els acords que incloia aquesta moció per veu de la regidora d’Igualtat, Merxe Bolta.

A aquesta moció presentada pels socialistes finalment es van adherir tots els grups de la corporació per tal de donar suport a APROSDECO, excepte Compromís per Pego, que considera que la Conselleria d’Igualtat ha donat ja una solució al problema. La regidora valencianista Conxa del Ruste sigué taxant i afirmà que el seu grup no té cap inconvenient en denunciar aquest tipus de situacions, tot i que es denuncie al seu partit.

Del Ruste explicà que el retard en el pagament ha estat causat per una qüestió administrativa com és la coincidència de la finalització del contracte del servei que ofereix APROSDECO amb el decret de l’estat d’alarma, la qual cosa ha provocat un retard de sis mesos en el procediment de nova licitació d’aquest contracte i, conseqüentment, ha dificultat el pagament de les factures. Problemàtica que, afirma del Ruste, ha estat ja resolta.

La segona moció de l’ordre del dia, la presentà Compromís per Pego, i amb ella es condemna la violència i la discriminació, la LGTBIfòbia, el racisme, la xenofòbia, el sexisme i el masclisme. Una proposta que surt després de les nombroses agressions a dones, immigrants i persones del col·lectiu LGTBIQ que s’han produït al llarg de tot l’estat espanyol en les últimes setmanes. Compromís demanava la condemna, per part de l’Ajuntament de Pego, dels discursos de l’odi i negacionistes per part de partits i representants polítics des de les institucions públiques. Escoltem a la portaveu de Compromís per Pego, Anna Sastre. I el suport a activitats de sensibilització per la igualtat de tracte i contra la discriminació a dur a terme a Pego.

El portaveu de Ciudadanos, Simón Ortolà, es posicionà en contra de la moció.

Alicia Siscar, portaveu de Ciutadans de Pego Independents, es mostrà contra la violència però, no estava d’acord en fer mocions a cada agressió que es produïsca.

Per la seua part, els populars donaren suport a la moció.

I, el portaveu del grup socialista, Raül Tamarit, proposà que en compte de presentar una moció al ple setmanes després de les agressions, s’establisca un altra manera més immediata de fer una condemna institucional.

La proposta rebé els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE i Populars Pego, l’abtenció de Ciutadans de Pego Independents i el vot en contra de Ciudadanos.

Aquesta sessió es va fer llarga, més de dues hores de debat en vàries ocasions amb argumentacions i discussions que res tenien a veure amb els punts de l’ordre del dia. És per això que l’alcalde, com a moderador, decidí acurtar el torn de precs i preguntes anunciant que totes les preguntes serien contestades en el pròxim plenari. Al fil d’aquesta decisió i arran les divagacions de diferents regidors en el debat, es va demanar a l’equip de govern que agilitze la redacció del reglament del plenari i, fins i tot, Compromís proposà que es faça una reunió de partits per tal d’avançar en aquest.
1113 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!