L’Ajuntament de Pego rep 6.500€ per redactar el pla local de prevenció d’incendis forestals

També han rebut ajudes en prevenció d’incendis forestals els ajuntaments de la Mancomunitat, la més quantiosa se l’endú l’Ajuntament de la Vall de Gallinera, amb una concessió de 9.000€. Pego ja compta amb el Pla d’actuació municipal front al risc d’incendis forestals, aprovat per unanimitat el 6 de juliol de 2017 i, a mitjans d’octubre, homologat per la comissió de protecció civil de la Generalitat Valenciana.

Divendres passat, 26 d’octubre, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publicava la resolució de la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals amb la concessió de les ajudes destinades a la redacció de nous plans locals de prevenció d’incendis forestals (PLPIF) o per a la revisió dels ja aprovats per part dels municipis de la Comunitat Valenciana en el marc del Programa de desenvolupament rural 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, per a l’exercici 2018.

A l’Ajuntament de Pego se li concedixen 6.500€ que es destinaran a redactar el pla local de prevenció d’incendis forestals, segons ha informat la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, per a Ràdio Pego.

La normativa existent en matèria de prevenció d’incendis forestals establix la necessitat de realitzar plans de prevenció d’incendis forestals en aquelles zones en les quals existeix un alt risc d’incendis. Pego està considerada una zona d’alt risc d’incendis forestals i per tant, ha de comptar amb ell.

Els plans locals de prevenció d’incendis forestals han de contemplar actuacions de caràcter estructural, de conscienciació i econòmiques, orientades a complementar les polítiques locals de prevenció d’incendis forestals enteses en un sentit clàssic implementant les lliçons apreses en les últimes dècades i davant el repte que suposen els incendis forestals de 4ª i 5ª generació. La prevenció d’incendis actual ha d’orientar-se a la creació d’oportunitats de control i la creació d’estructures a escala de paisatge que genere focs de menor intensitat o almenys dins de la capacitat d’extinció en part del seu recorregut.

És per això que els Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals hauran de recollir propostes de caràcter multivariable que donen resposta a la complexitat territorial que en l’actualitat alimenta el problema dels focs forestals, segons indiquen des de la Conselleria de Medi Ambient i Canvi Climàtic.

Pego ja compta amb un Pla d’actuació municipal front al risc d’incendis forestals i amb un Pla territorial municipal front a les emergències. Tots dos van ser aprovats per unanimitat en el ple ordinari de 6 juliol de 2017. Abans d’esta aprovació, el 30 de juny, es duia a terme un simulacre del Pla territorial municipal front a les emergències per a comprovar l’organització general de resposta a situacions de greu risc col·lectiu i els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient, com la forma en la qual estos s’organitzen amb l’objectiu principal de minimitzar les conseqüències.

A mitjans d’octubre de 2017, la comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana homologava els dos plans pegolins. Des d’eixe moment, tots els cossos i agents que hagen d’intervindre en una emergència podran accedir a la documentació detallada de la localitat que recullen els plans.

També han rebut ajudes en prevenció d’incendis forestals els ajuntaments de la Mancomunitat:

Ajuntament de l’Atzúbia: 2.758,80

Ajuntament de Vall de Gallinera: 9.000,00

Ajuntament de Vall d’Ebo: 7.163,20

Ajuntament de Vall d’Alcalà: 6.746,96

1429 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!