Pego aprova el Pla territorial municipal front a les emergències i el Pla d’actuació municipal front al risc d’incendis forestals

Un pas més perquè Conselleria els valide i els homologue que, tots els cossos que intervinguen en una emergència puguen accedir a la documentació detallada de la localitat, a més de conèixer el protocol d’actuació, explicava la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà. Els dos documents són obligatoris. A l’Ajuntament li faltaria un tercer pla, més complet, que integra els anteriors. Tots dos plans han estat aprovats per unanimitat.

P1330795En el ple ordinari de juliol de l’Ajuntament de Pego s’han aprovat, per separat, però tots dos per unanimitat, el Pla territorial municipal front a les emergències i el Pla d’actuació municipal front al risc d’incendis forestals. Explicava la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, que esta aprovació pel ple és un pas necessari per remetre’ls a Conselleria i que esta els valide i homologue. P1330803Els Plans Territorials Municipals enfront d’emergències són documents que estableixen com ha de ser l’organització general de resposta a situacions de greu risc col·lectiu, i indiquen, tant els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient, com la forma en la qual estos s’organitzen amb l’objectiu principal de minimitzar les conseqüències. Per tant, des del moment que la Generalitat homologue els dos plans, tots els cossos i agents que intervinguen en una emergència podran accedir a la documentació detallada de la localitat que recullen els plans.

Tots estos plans territorials, tant el d’emergències com els diferents plans d’actuació enfront de riscos com inundacions, incendis o sísmic, són necessaris per donar una resposta adequada i protegir les persones, els béns i el medi ambient.

P1330849Alicia Siscar, portaveu de Ciutadans de Pego Independents, manifestava que «després de l’incendi que vam patir en 2015 creiem que estos plans d’emergència són necessaris i ens hem d’adaptar a la llei», per això anaven a votar a favor.

«Hi ha algun tipus de protocol de seguiment d’estos documents?» és el que preguntava la portaveu del PP de Pego, Ana Ortolà. Demanava també que, «si no hi ha que es faça» i desitjava que fora «un document viu per a anar actualitzant dades».

«Dins dels plans i dins la normativa que dicta com s’ha de dissenyar un pla, existix un protocol de seguiment d’eixos plans perquè, com sempre us he dit, són documents vius i és que a mesura que vas utilitzant-los vas adonant-te que hi ha dades que no són correctes», contestava Laura Castellà.

Els experts, de fet, recomanen que els plans estiguen en constant revisió perquè perdure la seua eficàcia. I és que estos plans són «elements vius», com s’apuntava el dia de la seua presentació a Pego, ja que, a mesura que es treballen s’han d’anar millorant.

P1330807Aprofitava l’ocasió Ana Ortolà per a preguntar si s’ha requerit als propietaris que netegen les parcel·les. Laura Castellà contestava de manera afirmativa, al que afegia l’alcalde que «una altra cosa és que ho facen». P1330810I explicava Enrique Moll que es donen casos que es requerix, es notifica i els propietaris no fan res. «Si no netegen es posen multes coercitives i, si ni així, acaba netejant-ho l’ajuntament i cobrant-ho conforme siga».

P1330857Compromís per Pego també se sumava a la sol·licitud del PP i se sumava a la petició de la portaveu popular i per tant, «esperem que es faça el protocol de seguiment i actualització perquè sinó no té sentit».

Entre els dos plans municipals aprovats, es decantava la regidora de Medi Ambient pel segon, pel pla d’actuació municipal front al risc d’incendis forestals. 20170629_113511Assegurava que «per a mi és més important que l’anterior perquè estipula i detalla tots els recursos i com hauríem d’actuar si es produïra un incendi forestal dins el municipi». Valorava molt positivament la realització del primer simulacre d’incendi forestal que va tindre lloc a finals de juny a la partida de Mitjanes i especificava que este «va estar molt bé perquè va ser molt real». Explicava que durant el mateix «la policia local, la Guàrdia Civil i els representants municipals vam palpar molt el document i això és el que pretenem fent els simulacres».

 

2099 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!