L’Ajuntament de Pego recolza el cooperativisme

L’any 2012 ha estat dedicat, per Nacions Unides, al Cooperativisme amb el missatge de que “les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor”. La moció va tenir dos abstencions.
2012 ha estat declarat per les Nacions Unides com l’Any Internacional de les Cooperatives. Este reconeixement representa una enorme oportunitat per impulsar les cooperatives com a models d’empresa resistents, basades en principis i propietat de les persones. Amb la seva declaració, l’ONU ha reconegut que les cooperatives ajuden a construïr un món millor.
La resolució insta els estats membres i altres institucions públiques i agents socials a promoure el cooperativisme, reconèixer la contribució d’aquestes empreses al desenvolupament social i econòmic i impulsar-ne la formació i el creixement. La declaració explica que la cooperativa “és una empresa propietat dels seus integrants, que la gestionen pel benefici dels seus membres, les persones usuàries i el seu entorn” i destaca que “és una empresa democràtica que promou l’ocupació estable i de qualitat, la responsabilitat social, l’arrelament al territori i la màxima implicació en el desenvolupament econòmic i social de totes les persones, també les més desafavorides”.

En concret, segons l’ONU, els objectius de l’Any Internacional de les Cooperatives són: augmentar la consciència pública sobre les cooperatives i les seues contribucions per al desenvolupament socioeconòmic i l’èxit dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, promoure la formació i el creixement de les cooperatives, i motivar els governs a establir polítiques, lleis i reglaments que porten a la formació, creixement i estabilitat de les cooperatives.

L’Any Internacional oferix una oportunitat per a mostrar l’impacte de les grans i també de les xicotetes i mitjanes cooperatives que milloren significativament la vida de les persones en el món.

Des de Ciutadans de Pego es recolzava el cooperativisme perquè, al poble de Pego s’evidencia la seua importància pel nombre de cooperatives que hi ha.

Des del Bloc-Compromís també es manifestaven a favor del reconeixement de la importància del cooperativisme que “pot ser una altra opció que puga fer més viable les opcions de futur”, tot i que reconeixia que “moltes d’elles també s’ho estan passant malament”.

El PSPV també recolzava la proposta. També ho feien des del PP perquè “el cooperativisme […] sempre ha funcionat”.

Per la seua banda, el regidor de Ciutadans de Pego, José Maria Ferrer s’abstenia i explicava el seu vot. El justificava perquè “com a polítics no hem d’entrar a valorar la forma jurídica que se li dóna a una empresa […] perquè no sé si va a funcionar davant una altra forma jurídica”. Se sumava a l’abstenció el popular Fernando Gil.
690 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!