La Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, L’Atzúbia i Les Valls, present al fòrum de la FVMP a favor de les mancomunitats

Amb l’objectiu de reforçar i impulsar la seua tasca arrel dels possibles canvis en la legilació local anunciats pel Govern central. Actualment a la Comunitat Valenciana hi ha 60 mancomunitats a la província de València, 27 a la província de Castelló i 9 a la província d’Alacant que integren 437 municipis i presten els seus serveis a uns 3 milions d’habitants.
Ahir va tenir lloc a la seu de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) el Fòrum de les Mancomunitats, organitzat a instància d’estes entitats locals que, davant de l’anunci de possibles canvis en la legislació local, han vist perillar la seua existència com a element vertebrador del nostre territori i com a ferramenta útil i vàlida d’ajuda als diferents municipis de la nostra Comunitat. A eixe fòrum va assistir el President de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúbia i les Valls, Enrique Moll, qui explicava que l’objectiu de les Mancomunitats “és l’estalvi o l’optimització dels recursos”.

Sobre la realitat de les mancomunitats, assenyalava Enrique Moll que “totes no tenen els mateixos serveis” i explicava que algunes mancomunitats sorgixen per a optimitzar la xarxa de l’aigua, altres el servei de recollida del fem o, com és el cas de la nostra, els serveis socials i el turisme.

El Fòrum de Mancomunitats que va tenir lloc ahir és fruit d’una reunió de treball prèvia, celebrada el passat 16 d’octubre, en la que representants de les mancomunitats de la província de València, entre altres la de La Safor, Vall D´Albaida, Ribera Baixa, Ribera Alta, La Costera-La Canal, i Camp del Túria van sol·licitar a la Presidenta de la FVMP, Elena Bastides, solucions que pogueren garantir la continuïtat del treball que s’ha realitzat i seguix realitzant-se des de estes entitats en benefici dels municipis de mida mitjana i menuda. En este sentit s’ha de tenir en compte que a la província de València hi ha 60 Mancomunitats, a la província de Castelló 27 i a la província d’Alacant 9. Totes elles integrades per 437 municipis que presten els seus serveis a una població aproximada de més de 3 milions d’habitants.

En el transcurs del Fòrum, que va comptar amb una massiva afluència de representants, es va debatre i aprovar per unanimitat un esborrany de manifest en què es va insistir en la necessitat i el reconeixement de la tasca de les Mancomunitats de Municipis.
Eixe document que comptarà amb el consens dels integrants de la Junta de Portaveus de la FVMP i, una vegada aprovat per l’organisme de govern d’esta entitat, la presidenta, Elena Bastides serà l’encarregada de traslladar personalment al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, a Madrid, este document a fi que este posicionament ferm i unànime contribuïsca a reforçar les reivindicacions de tots els municipis de la Comunitat.

Al mateix temps s’insta al govern a mantindre en funcionament la pràctica totalitat de Mancomunitats de municipis en la legislació que regule el règim local, ja que per a Bastides les Mancomunitats “són administracions generadores de beneficis, per l’eficiència en la despesa, l’optimització de recursos, les economies d’escala i la simplificació de la gestió”, afegint que “açò s’evidencia encara més en estos moments de crisi, en els que devem, abans que res, procurar la prestació de servicis de qualitat amb criteris d’eficàcia i eficiència”.

Incidia el President de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúbia i les Valls en el fet que “creiem que és convenient, pel bé de moltes poblacions, que es mantinguen les mancomunitats”.
792 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!