‘Hidrólisis’, de Sergi Miralles, millor curt, millor guió i millor BSO al VI Cortocomenius

Rodejat d’un bon grapat de professionals del cinema, el pegolí Sergi Miralles, està d’enhorabona perquè el seu últim curt convenç. ‘Hidrólisis’ és una petita història sobre química i alguna cosa més.
Sergi Miralles, director i guionista de cinema, ens explicava la base d’Hidrólisis, una història que dura no arriba a 10 minuts i que ens explica com una parella pot arribar a plantejar-se en quin punt es troba la seua relació a partir d’un simple joc d’imaginar les converses dels altres.
El guió va ser escrit fa dos anys, però ara és el moment de rodar el curt del pegolí pels festivals. L’última parada en la VI edició de Cortocomenius ha estat ben exitosa, ja que Hidrólisis li ha reportat a l’equip tècnic tres premis: Millor curt, millor guió i millor BSO.
El curt és molt professional gràcies als contactes que Sergi Miralles ha anat llaurant-se al llarg de la seua experiència professional. Així, explicava a Ràdio Pego que la càmera utilitzada és la Red One, l’última sensació entre els cineastes. L’edició s’ha dut a terme a València “en un dels muntadors que hi ha ací a València”. La música és de Damià Sánchez, un altre valencià. Un equip, que era qualificat per Miralles com “espectacular”.

El director s’ha rodejat d’un gran equip de professionals. No obstant això, normalment el que més atreu l’espectador és l’elenc d’actors i actrius que intervenen. I en este cas Sergi Miralles també s’ha cobert bé l’esquena, ja que els quatre protagonistes són actors i actrius coneguts: Antonio Hortelano, Maggie Civantos, Rebeca Valls i Daniel Muriel.

Pel que fa a la banda sonora, Sergi Miralles li va demanar alguna cosa arriscada a Damià Sánchez i este li la va oferir. Damià Sánchez és un jove compositor, productor, orquestrador, pianista, percussionista i director d’orquestra amb una àmplia experiència en el món de la composició cinematogràfica i per a videojocs.

Com a director i guionista Sergi Miralles s’enfrontava a contar en molt poc temps una història que havia de ser redona. Li preguntàvem si considera que és més fàcil contar una història en poc més de 9 minuts o en aproximadament 90 minuts.
‘Hidrólisis’ de moment no es podrà projectar al cinema municipal de Pego perquè el seu format és totalment digital i ací encara estem en fase analògica. No obstant això, Sergi Miralles ens convidava a fer-nos fans del perfil facebook del curt i accedir a la visualització completa del curt.

Sergi Miralles Reig va estudiar la carrera de Comunicació a la Universitat Cardenal Ferrera de València, Màster Iberoamericà de guió a la UIMP de València i el Màster en Direcció Cinematogràfica en l’ESCAC a Barcelona, on va realitzar els seus tres primers curts, (Bonustrack), Pequeños Detalles i Joyfull Satisfaction, este últim codirigit junt amb Jon Mikel Caballero.

Abans d’això va realitzar el vídeo clip de Quina Calitja per al grup La Gossa Sorda, el vídeo clip va ser seleccionat en els Premis Tirant de 2009.

Sergi ha treballat d’Ajudant de Direcció en sèries com a Gavilanes d’Antena 3 i Senyor Rector de Televisió Valenciana. També ha participat en sèries com Isabel i Tarancón, ambdós de TVE, La Sagrada Família de Televisió de Catalunya i llargmetratges com 11-11-11 de Darren Lynn Bousmann i Atraco d’Eduard Cortés.
732 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!