L’Ajuntament de Pego modifica la seua plantilla per a adequar-se a la nova llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana

Es tracta d’una modificació del lloc de treball corresponent a oficial de policia local atenent que la nova normativa autonòmica especifica que els oficials són categoria B i hauran d’estar en possessió del títol de tècnic superior o equivalent. Actualment, hi ha tres agents de la policia local ocupant esta categoria i tots tres passaran de ser grup C a ser grup B.

Este matí durant el ple ordinari de setembre s’ha aprovat una modificació de la plantilla de l’Ajuntament de Pego per a complir una part de la nova Llei 17/2017, de 13 de desembre, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana. Esta norma especifica, en l’article 37 relatiu a «Escales, categories i grups de classificació professional» que els oficials de policia corresponen a la categoria B i que hauran d’estar en possessió del títol de tècnic superior o equivalent.

L’alcalde, Enrique Moll, ha detallat que este punt de l’ordre del dia «dóna compliment a la nova llei en la qual s’especifica que tots els oficials de policia que estaven en el grup C1, els hem de passar a B2» i explicava que «hi ha ajuntaments que ho han fet abans que nosaltres i hi ha ajuntaments que encara no ho han fet». Detallava que este canvi implica «un augment de salari».

Afegia Carmelo Ortolà, per Ciutadans de Pego Independents, que «esta reclassificació està vinculada als agents que estaven desenvolupant eixa tasca en el moment de la modificació de la llei» que podran «ocupar la plaça fins que es jubilen». Feia este aclariment Ortolà perquè a Pego hi ha tres agents als que els afecta este canvi, tot i no tenir la qualificació requerida. És per això que afegia que «una vegada que ells cessen, qui haja d’entrar a ocupar eixa plaça [d’oficial] haurà de tindre ja la titulació que especifica la Llei».

El punt era aprovat amb 15 vots a favor i una abstenció, la del regidor de Compromís per Pego, Àngel Oltra, atenent que un dels oficials és familiar.


1489 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!