‘La cuina de la Marina Alta. Receptes i històries mediterrànies’, esta vesprada a ‘Pego, cuina de marjal’

La setmana gastrocultural que s’iniciara el passat 2 de setembre continua esta vesprada amb la presentació del llibre de Josep Vicent Miralles i Marisa Piles, on es recopilen 56 receptes de l’interior i de la costa de la comarca entre les que podem trobar els figatells, allipebre danguila de la marjal de Pego, l’arròs caldós amb fesols i naps o la crosta, entre d’altres. L’acte és a les 18.30h., a la Casa de Cultura. Demà, a la mateixa hora i en el mateix escenari, el punt final el posa un homenatge als cuiners «que han convertit l’arròs en l’epicentre de la gastronomia pegolina».

El passat diumenge, 2 de setembre, Pego encetava una nova setmana gastrocultural dedicada a l’arròs bomba cultivat a la marjal. Ho feia amb l’escenificació de la sega de l’arròs de temps antics, quan encara no hi havia la maquinària actual per fer fàcil l’arreplegada de la collita. ‘Pego, cuina de marjal’ està abraçada per les regidories d’Agricultura, Cultura i Turisme, com recorda Rosa Maria Ferrer, al capdavant d’esta última. Ferrer posava l’accent en el fet que ‘Pego, cuina de marjal’, no se circumscriu només «als actes d’esta setmana, sinó que inclou totes les accions de mercat que s’han fet per a promocionar el turisme i la cultura de Pego».

Este matí ha continuat el programa d’activitats que inclou dins la setmana gastrocultural amb el taller infantil de cuina i esta vesprada, el torn és per als i les majors. I és que a les 18.30h., es presenta a la Casa de Cultura el llibre ‘La cuina de la Marina Alta. Receptes i històries mediterrànies’ escrit per Josep Vicent Miralles i Marisa Piles.

En este llibre, Josep Vicent Miralles i Marisa Piles han recopilat i explicat 56 receptes, amb fotografies de José Vives i les aportacions dels escriptors Vicent Baydal, Felip Bens, Tono Fornes, Carles V. Fuster, Pepa Guardiola i Toni Sabater. Entre eixes nombroses receptes trobem algunes ben pegolines com els figatells, allipebre danguila de la marjal de Pego, l’arròs caldós amb fesols i naps o la crosta, entre d’altres.

La setmana gastrocultural ‘Pego, cuina de marjal’ finalitza demà divendres de vesprada amb un homenatge als cuiners «que han convertit l’arròs en l’epicentre de la gastronomia pegolina». Recordava la regidora de Turisme que «l’any passat vam voler premiar eixes dones que estan darrere dels fogons dia rere dia», posant en un primer plànol les cuineres professionals que s’ocupen del contingut que se servix a les taules de «restaurants que porten nom d’home». Enguany, continuava explicant Rosa Maria Ferrer, s’ha volgut reconèixer «aquells hòmens que s’han dedicat a cuinar arròs no només a Pego, sinó fora del municipi».

 

1463 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!