L’Ajuntament de Pego i el d’Oliva col·laboren per primera vegada amb la Conselleria de Medi Natural al Parc Natural de la Marjal en un projecte d’investigació d’aus

Es tracta de fer seguiment de la nidificació de l’àguila. Per a dur-lo a terme les tres administracions han col·laborat en la col·locació de les caixes-niu. Així mateix, va a dur-se a terme també un projecte de seguiment de rates penades perquè es creu que amb elles es pot combatre la piriculària i els mosquits.
El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva no deixa de sorprendre a propis i estranys per la seua riquesa, en flora i en fauna. En esta ocasió, hem pogut saber pel regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Pego, Andreu Dominguis, d’una nova iniciativa que s’ha dut a terme a l’aiguamoll que té com a protagonista l’àguila. I és que a la marjal també hi podem trobar àguiles, entre d’altres, s’hi poden observar pescadores i calçades.

A la Conselleria de Medi Natural existix l’Equip de seguiment de fauna que coordina diferents programes de seguiment d’espècies de fauna amenaçada, declarades com a vulnerables o en perill d’extinció segons el Decret 32/2004. A la Marjal de Pego-Oliva el projecte va a realitzar-se en àguiles. Van a veure el seu comportament, controlant entre d’altres, la nidificació. Per a dur a terme este seguiment el tècnic d’Espais Naturals, Toni Pellicer, ha demanat col·laboració als Ajuntaments de Pego i Oliva. I es que s’han hagut d’instal·lar a distints indrets del parc natural sis pals amb caixes-niu per atraure les àguiles.
Destacava el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis que és la primera vegada que es dóna esta col·laboració entre administracions entorn al Parc Natural i valorava molt positivament la mateixa «perquè és una faena de col·laboració que, pensem des de l’Ajuntament, que s’hauria de fer sempre». Un fet que també destacava Pellicer.

Dominguis especificava que, des de l’Ajuntament d’Oliva van portar en un camió els sis pals que han estat distribuïts per la marjal. Per la seua part, l’Ajuntament de Pego va aportar la retroexcavadora i es va encarregar de realitzar els forats on col·locar els pals.
Avançava el regidor d’Agricultura pegolí que, a més, va a dur-se a terme també un projecte de seguiment de rates penades, també amb instal·lació de caixes-niu perquè nidifiquen. En este cas, es vol fomentar la presència de les rates penades perquè es creu que poden ser un bon antídot natural per controlar la piriculària i els mosquits. Este projecte complementaria el que ja s’està duent a terme en el parc natural de l’Albufera. La col·locació d’estes caixes-niu serà realitzada per la Brigada del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.

853 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!