L’ajuntament de Pego guanya el contenciós interposat per Hira Company

És la segona demanda que guanya contra aquesta companyia que exigia una indemnització milionària, més de 4 milions d’euros, per una hipotètica pèrdua d’edificabilitat a Bellavista, dins la urbanització Monte Pego. L’edificabilitat d’eixa zona va ser modificada l’any 2002 pel plenari de l’ajuntament de Pego. En la primera demanava 1’4 milions d’euros. El demandant pot recórrer la sentència al Tribunal Suprem. L’any 2002 l’ajuntament de Pego aprova definitivament una modificació puntual que afecta a l’edificabilitat de la part de l’urbanització Monte Pego denominada Bellavista. Any després, en 2005 i 2006 successivament l’empresa Hira Company demanda dos vegades a l’ajuntament de Pego per una hipotèctica pèrdua edificabilitat en les parcel•les de les que és propietària. Dos demandes que sumades sol•licitaven una indemnització de 5.918.000 d’euros més els interessos legals, el que traduït en pessetes serien al voltant de 1.000 milions de les antigues pessetes. Les dos demandes han estat guanyades pels serveis jurídics de l’ajuntament de Pego.

Així, l’ajuntament de Pego ha conegut aquesta mateixa setmana la sentència favorable en la segona demanada interposada per l’empresa Hira Company contra el consistori per una hipotèctica pèrdua d’eficabilitat a Bellavista. La reclamació, però es realitza “d’una forma un tant atípica”, segons paraules de l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà que explicava que es realitza “presentant uns projectes a l’ajuntament per part d’uns coneguts tècnics del poble […] que a l’entendre de l’arquitecte municipal no s’adaptaven al que és la realitat i es denega una llicència d’obra que comportava una quantitat de metres quadrats d’edificació i a conseqüència del qual es presenten eixes demandes.”

La història judicial entre Hira Company i l’ajuntament de Pego comença l’any 2005, però és l’any 2007 quan al consistori se li notifica la primera sentència que és favorable a l’ajuntament. “Una demanda d’1.400.000 en concepte d’indemnització per una hipotètica pèrdua d’edificabilitat.” Les parcel•les en qüestió estan ubicades a la urbanització Monte Pego, en la zona denominada Bellavista, propietat, segons informava Ortolà de l’empresa “Hira Company […] propietat d’un indi.”

Tot i haver perdut la primera demanda, Hira Company continua contraatacant per veure si pot traure algun benefici de la disminució d’edificabilitat derivada de la modificació puntual aprovada en 2002 pel plenari de l’ajuntament de Pego, moment en què el govern municipal estava a càrrec d’Iniciativa Independent. La segona demanda és pel mateix motiu “per l’edificabilitat hipotèticament perduda” relatava l’alcalde que declarava que la companyia demanava a l’ajuntament “concretament 4.518.000 d’euros més els interessos legals el que podria pujar a vora 6 milions d’euros, és a dir, al voltant de 1.000 milions de les antigues pessetes.” Afortunadament, admitia el primer edil “hem tingut també la sort o el bon fer dels advocats que defenen els interessos de l’ajuntament d’aconseguir una sentència favorable de l’ajuntament de Pego” perquè assegura Ortolà que a “este ajuntament no li faltava més que una garrotada com la que demanda Hira Company”.

La sensació de la corporació municipal després de la notícia d’aquesta sentència és “d’alegria, satisfacció per les coses ben portades avant” ja que és l’exemple contrari al que han fet “certes persones que haurien de vetllar pels interessos del poble” perquè recordava Ortolà “si hagueren progressat les demandes hagueren estat catastròfiques per als interessos del poble”. Ara suposa el primer edil que els demandants recurriran la decisió del Tribunal Superior de Justícia al Tribunal Suprem, que és el següent pas que haurien de fer.

D’altra banda, Carmelo Ortolà sospitava de les intencions entre línies que es poden extraure del fet que el gabinet jurídic que defensa a Hira Company siga el mateix que està duent a terme la querella criminal presentada pel PP de Pego contra els regidors i regidores de l’equip de govern pel canvi de destí dels diners del conveni amb l’urbanitzadora de Penya Roja.

571 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!