L’Ajuntament de Pego estudiarà cada any modificar el tipus impositiu de l’IBI per a compensar la pujada de la seua base imposable

Esta moció de Compromís per Pego venia a complementar la rebaixa aprovada prèviament pel ple municipal del tipus impositiu de l’IBI de rústica i d’urbana per a l’exercici 2018. La moció apunta a que «tot i creure que els impostos són la base de l’Estat del Benestar i són la font d’on es paguen els serveis i instal·lacions del poble, també pensem que en un moment com l’actual en què la crisi continua afectant la major part de les persones de Pego, no hauríem d’incrementar significativament el valor imposable dels impostos». La proposta s’aprovava per unanimitat.

P1340570Ahir al ple ordinari es va aprovar una rebaixa del tipus impositiu de l’IBI d’urbana i de rústica per a l’exercici 2018 que implicarà que no es note pràcticament el 10% amb què anualment s’incrementa el valor cadastral dels immobles. En el torn de mocions, Compromís per Pego presentava una proposta perquè «l’Ajuntament valore, en cada exercici pressupostari, la conveniència de modificar el tipus impositiu per a compensar la pujada de la base imposable mentre s’aplique el coeficient reductor d’aquesta [en principi durant 10 anys]; sempre afavorint el mínim augment de l’impost a la ciutadania i, en qualsevol cas, sense que supose una disminució de la recaptació municipal, en números generals, de l’Impost de Béns Immobles per a l’Ajuntament, garantint així la capacitat financera de l’administració».

Una mesura que creuen que és important perquè, «tot i creure que els impostos són la base de l’Estat del Benestar i són la font d’on es paguen els serveis i instal·lacions del poble, també pensem que en un moment com l’actual en què la crisi continua afectant la major part de les persones de Pego, no hauríem d’incrementar significativament el valor imposable dels impostos, menys encara si aquests no són regulables per la renda de cada persona». Així mateix, la moció vol evitar que «les baixades o compensacions impositives s’usen amb finalitats electoralistes».

P1340572Carmelo Ortolà, portaveu de Ciutadans de Pego Independents però també regidor d’Hisenda declarava que «és el que estem fent» i recomanava que revisaren la previsió contemplada en el Pla d’Ajust que es va presentar en 2010 al Ministeri d’Hisenda per comprovar que eixa és la voluntat de l’equip de govern. Advertia, però, Ortolà que «tots voldríem baixar els impostos, però, s’ha de ser realista».

P1340568El portaveu socialista, Enrique Moll, expressava estar totalment d’acord en la moció però amb la porta oberta a que «isca algun imprevist» perquè si ix «potser no podem ajustar-nos a anar rebaixant i s’ha de mantenir». Concloïa, però, que «de moment ho podem assumir».

La proposta de valoració anual dels tipus impositius de l’IBI per compensar la pujada de la base imposable, amb la finalitat que els pegolins i les pegolines no la noten en els seus rebuts, era aprovada per unanimitat.

1674 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!