L’Ajuntament de Pego demana una subvenció de 168.783 euros a la Diputació d’Alacant

El 65% del cost total per a dur a terme el projecte bàsic i d’execució, millora d’infrastructura, aigua potable i reasfaltat de diversos carrers al casc urbà de Pego dins el Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis. L’Ajuntament aportaria el 35% del cost total de l’obra que ascendix a 90.883 euros. També avança que per a 2016 s’espera reformar l’edifici de l’ajuntament.
L’Ajuntament de Pego va aprovar per unanimitat, durant el plenari extraordinari que va tenir lloc dijous passat, demanar a la Diputació d’Alacant dins el Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de competència municipal per a 2013, el Projecte bàsic i d’execució, millora d’infrastructura, aigua potable i reasfaltat de diversos carrers al casc urbà de Pego. Un projecte que està pressupostat en 250. 665’33 euros.

La subvenció que se sol•licitava a la Diputació és de 168.783’11 euros que equival al 65% del cost total de l’obra. L’Ajuntament es comprometia a aportar 90.883’22 euros, equivalent al 35% del cost total de l’obra. Així mateix, el consistori es comprometia a que, si ni la Diputació ni el Ministeri de Política Territorial es feren càrrec de la subvenció demandada, l’assumiria. També es comprometia a fer-se càrrec de les incidències que puguen aparèixer en el transcurs de les obres. Per últim, no demanar la subvenció de l’any que 2013. Explicava l’alcalde, Carmelo Ortolà que l’ajuda que es demana és per a dos anys el que obliga a l’Ajuntament a renunciar a la subvenció de 2014.

“Es tracta d’un projecte que consistix en subsanar una sèrie deficiències sobre l’aigua potable i els carrers de Pego en qüestió dels asfaltats”, explicava José Maria Ferrer, regidor d’Urbanisme. Ferrer, continuava recordant que “el subministrament de l’aigua potable a Pego naix l’any 1930 i des de l’any 2003 hi ha un Reial Decret que prohibix l’ús de determinats materials per a subministrar eixa aigua potable”. Malauradament, a Pego encara queden molts carrers canonades amb fibrociment”. Així les coses, el que es pretén en el projecte presentat, apuntava el regidor d’Urbanisme, és “anar corregint algunes d’eixes canonades, en concret les dels carrers Moreral i Argentina” que es canviaran per fundició.

Les obres del carrer Argentina estan pressupostades en 84.000 euros, aproximadament. Les del carrer Moreral en 41.000 euros aproximadament. Explicava José Maria Ferrer que “tota la resta de diners fins a arribar als 260.000 euros aproximats que apareixen en el projecte estan destinats a l’asfaltat dels carrers complementaris del Pla Confiança”.

Enumerava Ferrer els carrers afectats: Sol, Pere III el Gran, Sant Francesc d’Assís, Mestre Berenguer, Gabriel Miró, Sant Joan, Sant Antoni Abad, Sant Josep, Pere Sala, Sant Francesc Xavier i Sant Marc.

Manifestava el regidor d’Urbanisme que li agradaria que “Diputació disposara d’eixos diners per a fer el Pla d’Obres i Serveis ja que des de 2006 fins a hui no ens han donat un duro”.

Seguint eixe desig, des del Bloc-Compromís es qüestionava la tasca de les Diputacions “si quan tenen una capacitat de subvencionar obres ho fan en criteris partidistes com sembla que estiguen fent-ho des de fa prou anys”. Així mateix, lamentava Conxa del Ruste el fet que l’ajuntament de Pego no tinga ingressos propis per a “escometre eixes i altres obres”.

“Últimament pareix que les subvencions siguen paper mullat perquè pareix que la majoria de subvencions arriben als pobles a on ells governen o volen penjar-se medalles”, afirmava el portaveu del PSPV, Enrique Moll. Alhora, reconeixia Moll que a Pego han arribat altres subvencions, no obstant, lamentava que per culpa dels impagaments estes estiguen a punt de ser acabades, però parades.

La portaveu del PP, Maite Ferrándiz, anunciava el recolzament del grup al projecte “perquè tot el que siguen millores en infrastructures és positiu per al nostre poble”. Després d’este anunci, Ferrándiz, advertia a la resta de portaveus que “abans de parlar hauríeu de documentar-vos un poc més perquè el que heu dit no és cert” i explicava que el funcionament de l’adjudicació de les subvencions que, assegurava “que no és precissament un tema partidista”.

L’alcalde s’afegia al desig de concessió de la subvenció. Per a fer-ho es recolzava en el fet que, en 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011 en que sistemàticament s’ha denegat l’ajuda demanada a la Diputació d’Alacant.

Preguntava Maite Ferrándiz si l’Ajuntament de Pego no havia rebut en el temps esmentat cap subvenció de la Diputació, al que l’alcalde contestava que cap del Pla d’Obres i Serveis que concentra les ajudes més quantioses. Enrique Moll no entenia com és que hi ha una llei que obliga a canviar les antigues canonades, demanen ajuda per a canviar-les i, des de la Diputació d’Alacant no es trobe interessant el projecte de canvi.

Avançava l’ajuntament que la petició de subvenció per a 2016 serà la reforma de l’edifici de l’ajuntament.
629 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!