Pego disposarà de servei autoservef

Després que el plenari aprovara, per unanimitat, el conveni entre el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. Es tracta d’un ordinador que estarà situat a Creama.
Dijous va tenir lloc a l’Ajuntament de Pego sessió plenària extraordinària. El primer punt que es va tractar va ser l’aprovació del conveni amb el Servei Valencià d’Ocupació i Formació pel que es permet la instal•lació d’un punt autoservef a Creama. Un extrem que és conseqüència de la nova normativa del Consell en què marcava que a partir del 31 de març deixaven d’existir centres associats al Servef. Un d’ells era Creama que ha passat a ser agència de col•locació. Com explicava l’alcalde de Pego, per a substituir la tasca que es feia des de Creama Pego com a centre associat al Servef, “la Conselleria d’Ocupació ha llançat l’autoservef que són mitjans informàtics, una espècie d’ordinador interactiu, en el que es pot traure tota la informació” relativa a la renovació de l’atur. Informava Carmelo Ortolà que el punt autoservef “estarà ubicat a l’oficina de Creama”.

“És l’únic que es pot fer”, admetia la portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, “després que Creama ha deixat de ser centre associat al Servef i ja no té eixes acreditacions per a poder renovar”. Concloïa que “és l’única facilitat que se li pot donar a la ciutadania”. Comentava del Ruste que l’usuari de l’autoservef “necessita alguna persona que estiga al costat donant-li les instruccions” i apuntava que “eixe serà, al principi, el problema de la gent”. No obstant, assegurava que el punt autoservef “és una avantatge poder tindre-ho ja que no ho tenim de l’altra manera”.

Pepa Sendra, la regidora de Creama, era en esta ocasió la portaveu del PSPV. Sendra començava la seua intervenció oferint-se a donar tota la informació que fora requerida per la resta de regidors. Es referia Pepa Sendra al Reial Decret que estipulava com a data màxima el 31 de març perquè “Creama deixava de ser centre associat com altres centres que hi havia”. “A partir d’ara –explicava la titular de Creama a l’Ajuntament de Pego- s’ha presentat un programa per a poder seguir fent totes les tasques que venien fent. Ha sigut valorat positivament i estem [Creama] reconeguts com a agència de col•locació”.

El ser agència de col•locació permet a Creama “tenir una ferramenta informàtica pròpia que ens dóna més flexibilitat a l’hora d’adaptar-nos a la demanda i a les ofertes que tenim”, detallava Pepa Sendra. Sobre el punt d’autoservef especificava Sendra que “es podran fer des de currículums a certificats que abans només es podien traure a Dénia”

La portaveu popular, Maite Ferrándiz, preguntava sobre “la persona assignada a estar al costat de la persona que utilitze l’autoservef, ha de ser una persona de l’ajuntament o una persona diferent?”.

Al que Pepa Sendra contestava que no, que “les mateixes persones que ara estaven oferint un servei d’una manera, a l’oferiran d’una altra”.
747 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!